1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες | Συνταγή


Εκτέλεση

Για το λεμονάτο χοιρινό στο φούρνο με πατάτες, διαλέγουμε χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο, κομμένες σε πάχος περίπου 2,5 – 3 εκατοστά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία κάτω σχάρα.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 4 και τις βάζουμε μέσα σε βαθύ ταψί 30χ24 εκατ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και το μπέικον σε κομματάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε το σκόρδο οριζόντια στη μέση και το μπήγουμε ανάμεσα στις πατάτες.

Ακουμπάμε τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού. Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο να σφραγίζει ερμητικά γύρω γύρω.

Ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς  C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30′ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και οι πατάτες να λιώνουν στο στόμα. Πρέπει οι πατάτες να πιουν όλα τα υγρά και να μείνουν μόνο με το λάδι τους!

Λίγα μυστικά για το λεμονάτο χοιρινό στο φούρνο

•Το χοιρινό πρέπει να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο φούρνο. Έτσι θα γίνει μαλακό και τρυφερό όταν ψηθεί.

•Φροντίστε το χοιρινό να είναι κομμένο γύρω στα 2,5 εκατοστά πάχος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό πανσέτα, κομμένη σε χοντρές φέτες, πάχους 2,5 – 3 εκατ.

•Είναι βασικό να χρησιμοποιήσετε μέτριο ταψί ώστε το φαγητό να είναι συγκεντρωμένο και προστατευμένο γιατί τα υγρά είναι λίγα και δεν θέλουμε να χαθούν στο ψήσιμο.

•Σφραγίστε καλά γύρω γύρω το ταψί γιατί τα υγρά του φαγητού είναι λίγα και θέλουμε να κρατήσουμε μέσα στο ταψί τον ατμό που δημιουργούν.

•Αν θέλετε να ψήσετε στον αέρα, μπορείτε την πρώτη ώρα που το χοιρινό είναι σκεπασμένο να ψήσετε στον αέρα. Μετά όμως όταν το ξεσκεπάσετε ο αέρας που κάνει επιθετικό ψήσιμο, θα ξεράνει εξωτερικά το χοιρινό γι’ αυτό θέλω να το ελέγχετε συχνά.

•Μην φοβηθείτε το σκόρδο. Μόνο αρώματα θα δώσει στο φαγητό. Το ψημένο σκόρδο βγάζει γλύκα και πολλά αρώματα.

•Αν δεν σας αρέσουν τα πολλά αρώματα, βάλτε μόνο ρίγανη.

•Η μια φέτα μπέικον θα δώσει έξτρα γεύση στις λεμονάτες πατάτες, γι’ αυτό μην την παραλείψετε.

•Να προσέξετε το ψήσιμο του φαγητού από την ώρα που θα ξεσκεπάσετε. Αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός χαμηλώστε λίγο την θερμοκρασία του.

•Το φαγητό σερβίρεται ζεστό, με τις μελωμένες πατάτες να σε τρελαίνουν.

Διαβάστε επίσης για τα χαρακτηριστικά του καλού κρέατος, τη σωστή επιλογή και το μαγείρεμα στο φούρνο.

Αν σας άρεσε το λεμονάτο χοιρινό στο φούρνο με πατάτες, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

Χοιρινό ζαμπόν μπούτι στο φούρνο


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα