1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο μπούτι με ρύζι σε σάλτσα ντομάτας (Video) | Συνταγές


Μπουτάκια κοτόπουλου, τραγανά εξωτερικά, τόσο μαλακά εσωτερικά που λιώνουν στο στόμα, μαγειρεμένα με ρύζι, πιπεριά και λιαστές ντομάτες σε πλούσια μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας. Αν έχετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος. Το τηγάνι σας. Διαφορετικά μετά το μαγείρεμα θα το μεταφέρετε στο ταψί για να τελειώσετε το μαγείρεμά του. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα νοστιμότατο φαγητό, ένα από αυτά τα φαγητά που δεν τα ξεχνάς και θέλεις να τα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Μια συνταγή για ένα φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, που θα γίνει το αγαπημένο όσων το δοκιμάσουν!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 6 μπούτια κοτόπουλο (το επάνω μέρος) με τη πέτσα του και το κόκαλο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους της, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1/3-1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
  • 1 ⅓ φλ. τσαγιού μακρύκοκκο ρύζι, ξεπλυμένο (ή Arborio αν θέλετε να έχει τη σύσταση του ριζότο)
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) Ντοματάκια ψιλοκομμένα ή Ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα (που θα ψιλοκόψετε εσείς) με τους χυμούς τους
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, τουλάχιστον 30 εκ. και σοτάρετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα μπουτάκια πρώτα με την πέτσα τους προς τα κάτω  για 3-4 λ για να πάρει η πέτσα ένα χρυσό καφέ χρώμα. Μετά τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν παντού. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
  2. Στο ίδιο καυτό τηγάνι, μειώνετε σε μέτρια τη φωτιά, ρίχνετε το σκόρδο το σοτάρετε ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα να “βγάλει” το άρωμά του και μετά προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς οι πιπεριές και γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, το ρύζι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τους χυμούς τους και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση, ρίχνετε τον αποξηραμένο βασιλικό και αφήνετε τη σάλτσα σας να σιγοβράσει για λίγα λεπτά για να απορροφήσει το ρύζι όλες τις γεύσεις της σάλτσας.
  4. Μετά τοποθετείτε τα σοταρισμένα μπουτάκια, πάνω στη σάλτσα με το ρύζι, στην αρχή πρώτα με την πέτσα προς τα επάνω και μετά από 2-3 βράσεις τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Τα αφήνετε να βράσουν για 1-2 λ να καλυφθεί με τη σάλτσα, μετά ξαναγυρίζετε τα μπουτάκια με την πέτσα προς τα επάνω και τα αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Αν το τηγάνι σας είναι μαντεμένιο ή είναι ειδικό και για εστίες και για φούρνο, τότε μόλις το αφαιρέσετε από το μάτι της κουζίνας το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο. Αν όχι τότε μεταφέρετε το φαγητό σας σε ένα ταψί 23×33 εκ. ή αντίστοιχο στρογγυλό, τοποθετείτε πάλι τα μπούτια πάνω στη σάλτσα με το ρύζι με την πέτσα προς τα επάνω και σκεπάζετε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 40 λ ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και απορροφήσει τα υγρά και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν απαιτούνται επιπλέον υγρά, αν δεν έχει ψηθεί καλά το ρύζι, προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό επιπλέον.
  7. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό σας, αλλάζετε τη ρύθμιση του φούρνου σας στο γκρίλ και τη θερμοκρασία σε μέτρια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λ ή μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλο και πάρει ένα χρυσαφί-μελί χρώμα.
  8. Το βγάζετε από το φούρνο, δοκιμάζετε το αλάτι και διορθώνετε, πασπαλίζετε με τον φρεσκοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο μπούτι με ρύζι σε σάλτσα ντομάτας (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα