1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο και maltessers | Συνταγές


Τι θα λέγατε για ένα λαχταριστό γλυκό, έτοιμο σε 15 λ για το ψυγείο σας, με μπόλικη σοκολάτα μεγέμιση καραμέλας με ζαχαρούχο γάλα και maltessers;; Μια απλή, πανεύκολη και εξαιρετικά γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή, που δεν απαιτεί ψήσιμο, για να απολαύσετε όλοι εσείς, μικροί και μεγάλοι, λάτρεις της σοκολάτας το απόλυτο σοκολατένιο γλύκισμα. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας cookies ή digestive ή άλλα επιλογής σας
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα (3/4 από 1 συσκευασία 395 γρ.)
  • 100 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 200 γρ. σοκολάτα με γέμιση καραμέλας Cadbury ή άλλη επιλογής σας
  • 150 γρ. maltessers ολόκληρα + λίγα επιπλέον κομμένα στα 2 ή 3 για τη διακόσμηση
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 18×28 εκ., το βουτυρώνετε, το στρώνετε με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σχεδόν, φροντίζοντας να αφήσετε και μερικά μεγαλύτερα κομμάτια, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε άλλο, γυάλινο μπολ, ρίχνετε τη σκόνη κακάου, το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη σοκολάτα με τη γέμιση σοκολάτας και τα λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντάς τα ανά 25 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσουν και ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνετε το ζεστό μείγμα από το φούρνο μικροκυμάτων μέσα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και μετά προσθέτετε τα maltessers και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα, που θα είναι πολύ παχύ και κολλώδες, μέσα στο έτοιμο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα. 
  4. Κόβετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια, τα μεταφέρετε σε γυάλινο μπολ και τα λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντάς τα ανά 25 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσουν. Απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα στην επιφάνεια του γλυκού σας στο ταψί και από πάνω το διακοσμείτε με τα κομμένα maltessers. 
  5. Σημείωση: Βγάζετε από το ψυγείο το γλυκό σας πριν το κόψετε για να το σερβίρετε ώστε να “έλθει” σε θερμοκρασία δωματίου.  Καλή σας απόλαυση!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο και maltessers

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα