1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Συνταγή για νοστιμότατο ταμπουλέ – Ιδανική για αποτοξίνωση


Είναι το σπασμένο (χοντραλεσμένο) σιτάρι. Στη Θράκη το γνωρίζουν ως πλιγούρι και στην Κρήτη ως χόντρο. Όπως και να λέγεται είναι θαυματουργό! Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και σε σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να ανεβάζει ήπια τη γλυκόζη του αίματος και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη που συμμετέχουν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος.

Περιέχει σελήνιο και βιταμίνη Ε που είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και μαγνήσιο που ενισχύει το μυϊκό σύστημα και μακροπρόθεσμα επιδρά θετικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ είναι πλούσιο σε μαγνήσιο!

Συνήθως το προτιμάμε στις σαλάτες μας και για αυτό σήμερα σας προτείνουμε μια συνταγή εξωτική, αλλά τόσο νόστιμη και ευεργετική για τον οργανισμό!

Υλικά:

30 γρ. πλιγούρι

600 γρ. ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους

50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

400 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

70 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο, μόνο τα φύλλα

1/4 κουταλάκι τριμμένη κανέλα

1/2 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

το χυμό ενος λεμονιού

150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

4 μαρούλια, πλυμένα και κομμένα

Εκτέλεση: Ξεπλύνετε το πλιγούρι αρκετές φορές, με κρύο νερό. Στραγγίστε και τοποθετήστε το σε μπολ. Ανακατέψτε με το πιρούνι μερικές φορές ώστε να γίνει αφράτο. Βάλτε τις κομμένες ντομάτες σε μπολ, ή στραγγίστε σε σίτα όσο ετοιμάζετε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Κόψτε τα μυρωδικά με καλό μαχαίρι σε επιφάνεια κοπής, για να μην τα τραυματίσετε. Μαζέψτε μια μεγάλη χούφτα και κόψτε σε μικρά, τραγανά κομμάτια. Στραγγίστε τις ντομάτες από τον χυμό τους και βάλτε σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Πασπαλίστε το πλιγούρι και από πάνω τα μπαχαρικά, την κανέλα,  αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε  καλά και δοκιμάστε και αν θέλετε προσθέστε κάποιο από τα καρυκεύματα. Σερβίρετε αμέσως με το μαρούλι.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα