1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σοκολατένιο κέικ με πλούσιες στρώσεις μους cheesecake (Video) | Συνταγές


[*]

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο απίστευτα κέικ σοκολάτας φτιαγμένο με πλούσιες στρώσεις κέικ σοκολάτας ανάμεσα σε κρεμώδεις στρώσεις αφράτης και ντελικάτης μους cheesecake, λευκής και μαύρης σοκολάτας.. Οι στρώσεις είναι γενναιόδωρα εμπλουτισμένες με σάλτσα σοκολάτας και καραμέλας που κάνουν τα στρώματα κέικ πλούσια και υγρά. Ο συνδυασμός cheesecake και σοκολάτας είναι ακαταμάχητος… Μια μπουκιά και θα κολλήσετε μια ζωή! Μια συνταγή (από εδώ) για ένα εκπληκτικό γλυκό που κάθε μπουκιά του του κέικ μαζί με τη παραδεισένια μους που απλά λιώνει στο στόμα σας απογειώνει τη γεύσης σας και το κάνει ακαταμάχητο. Απολαύστε το σε όλες τις περιστάσεις, επετείους, γενέθλια, τραπέζια, με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας και να είστε σίγουροι ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις με την υπέροχη υφή και την απίστευτη γεύση του!

Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ σοκολάτας
  • 6 κ.σ. (90 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Για τις στρώσεις cheesecake χωρίς ψήσιμο
  • 680 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού sour cream (κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά + 2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού) [*]
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1,5 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη + 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας (ή 80 γρ. ψιλοκομμένης μαύρης κουβερτούρας)
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής κουβερτούρας (ή 80 γρ. ψιλοκομμένης λευκής κουβερτούρας)
  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σοκολάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού σος καραμέλας έτοιμη εμπορίου ή σπιτική (συνταγή εδώ)
  • νιφάδες ή τρούφα κουβερτούρας (προαιρετικά)
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ σοκολάτας: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. την στρώνετε με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε τα τοιχώματά της. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, σκόνη κακάο, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτετε τα ασπράδια και το εκχύλισμα συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και μετά ρίχνετε το γάλα και χτυπάτε να ενσωματωθεί.
  3. Στη συνέχεια κοσκινίζετε πάνω στο μείγμα αυγών τα αναμεμιγμένα ξηρά υλικά και χτυπάτε για λίγο να ομογενοποιηθούν. Μην τα χτυπήσετε πολύ. Αδειάζετε το μείγμα την έτοιμη φόρμα και το ψήνετε για 35-40 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή.
  4. Όταν ψηθεί το κέικ σας το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μετά το ξεφορμάρετε και με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι το κόβετε ισομερώς οριζόντια στη μέση για να έχετε 2 στρώσεις κέικ. 
  5. Για τις στρώσεις cheesecake: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το cheesecake. Ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε για 8-10 λ για να αφρατέψει πολύ καλά. Μετά προσθέτετε τη sourcream (την έχετε ήδη φτιάξει/δείτε σημείωση) μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα λεπτά να ενσωματωθούν πλήρως.
  6. Βάζετε τις 2 ειδών, μαύρη και λευκή, σταγόνες σοκολάτας σε 2 διαφορετικά μέτρια μπολ και τις λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας να μην ακουμπά στα μπολ το νερό που θα σιγοβράζει, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν τελείως. Τις αφήνετε χωριστά στην άκρη. 
  7. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τις 3 κ.σ. νερό μαζί με τη ζελατίνη, τα βάζετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό στο κατσαρόλι του μπεν μαρί να σιγοβράζει και όχι να κοχλάζει, και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη και την αποσύρετε από το μπεν μαρί.
  8. Μέσα στο μπολ με την λιωμένη ζελατίνη προσθέτετε 1 φλ. από τη γέμιση cheesecake και τα χτυπάτε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αδειάζετε αυτό το μείγμα cheececake-ζελατίνης μέσα στον κάδο του μίξερ με το υπόλοιπο μείγμα cheesecake και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά να ομογενοποιηθούν.
  9. Στη συνέχεια, δουλεύοντας με γρήγορες κινήσεις μοιράζετε ισομερώς τη γέμιση cheesecake στα 2 μπολ με τις 2 ειδών λιωμένες σοκολάτες και τις ανακατεύετε καλά, με σπάτουλα, κάθε μια χωριστά, μέχρι να έχετε 2 ειδών πλήρως ομογενοποιημένα μείγματα cheesecake ένα λευκό και ένα σοκολατένιο. 
  10. Για τη συναρμολόγηση: Στη βάση της έτοιμης φόρμας τοποθετείτε τη 1 στρώση κέικ και το περιχύνετε με το μισό σιρόπι σοκολάτας και τη μισή σάλτσα καραμέλας. Προαιρετικά πασπαλίζετε από πάνω και λίγες νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το cheesecake μαύρης σοκολάτας.
  11. Επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία με το 2ο κομμάτι κέικ περιχυμένο με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και σάλτσα καραμέλας, προαιρετικά πασπαλίστε τις νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας και τελειώνετε απλώνοντας από πάνω το cheesecake λευκής σοκολάτας. Ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα βουτηγμένη σε ζεστό νερό και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ. 
  12. Για το γαρνίρισμα: Πριν το σερβίρετε το ξεφορμάρετε, “περνώντας” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας να ξεκολλήσει, και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Λιώνετε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί, μεταφέρετε τη λιωμένη σοκολάτα σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό και λεπτό ακροφύσιο και διακοσμείτε το γλυκό σας. Το διατηρείτε σκεπασμένο στο ψυγείου και το βγάζετε 30 λ πριν το σερβίρετε. 

[*] Σημείωση: Τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξεκινήσετε το γλυκό σας, ιδανικά και από την προηγούμενη ημέρα, ετοιμάζετε τη sour cream. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα και αφήνετε το μείγμα για 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Στο διάστημα αυτό, το ανακατεύετε 1-2 φορές. Μόλις η κρέμα πήξει ή την χρησιμοποιείτε αμέσως ή τη μεταφέρετε σε σκεύος που κλείνει με καπάκι και την τοποθετείτε στο ψυγείο.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατένιο κέικ με πλούσιες στρώσεις μους cheesecake (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα