1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μαντηλάκια σιροπιαστά με αφράτη κρέμα βανίλιας νηστίσιμα (Video ) | Συνταγές



Υπέροχα σιροπιαστά μαντηλάκια γεμιστά με βελούδινη, αφράτη κρέμα βανίλιας νηστίσιμα για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και να τα προσφέρετε ακόμα και στις μέρες νηστείας. Μια εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό σιροπιαστό γλύκισμα, που αν και φαντάζει δύσκολο στη πραγματικότητα είναι αρκετά εύκολο και με τη βοήθεια του βίντεο γίνεται ακόμα ευκολότερο. Δοκιμάστε το και να είστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση του!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα:
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 650 γρ. νερό
  • 2 βανιλίνες
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο/μαργαρίνη, νηστίσιμο, κρύο
  • 400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
  • Για το φύλλο:
  • 1 κιλό φύλλο σφολιάτα
  • ζαχαρόνερο
  • θρυμματισμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 730 γρ. ζάχαρη
  • 610 γρ. νερό
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό και τα ανακατεύετε καλά να με σύρμα ενσωματωθούν και να διαλυθεί το αλεύρι. Το βάζετε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει και ήδη θα έχει πήξει το μείγμα.
  2. Προσθέτετε τις βανιλίνες, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει πλήρως και να ενσωματωθεί το βούτυρο και αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Σκεπάζετε με μεμβράνη τη κρέμα, φροντίζοντας η μεμβράνη να “ακουμπά” απευθείας στη κρέμα για να μη κάνει “κρούστα” στην επιφάνειά της και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη φυτική κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα τη προσθέτετε, με μια μαρίζ, μέσα στο μπολ με τη σαντιγί, σταδιακά, λίγη τη φορά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνεται πλήρως.  
  4. Για το φύλλο: Απλώνετε τη σφολιάτα σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και τη κόβετε σε 32 κομμάτια (δείτε το βίντεο). Αλείφετε το κάθε κομμάτι φύλλο με ζαχαρόνερο το διπλώνετε σε τρίγωνο και πιέζετε με το δάχτυλό σας στις άκρες ένωσης κάθε φύλλου για να “κλείσει” καλά. (δείτε στο βίντεο αναλυτικά τη διαδικασία για το φύλλο). 
  5. Στρώνετε με λαδόκολα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας και αραδιάζετε επάνω τα τριγωνάκια σφολιάτα το ένα δίπλα στο άλλο. Με ένα πιρούνι τρυπάτε το κάθε ένα σε 2-3 σημεία και μετά τα αλείφετε σε όλη την επιφάνειά τους με ζαχαρόνερο. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
  6. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πάρουν βράση. Προσθέτετε τη βανιλίνη, ανακατεύετε αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτετε σταδιακά τα κρύα μαντηλάκια στο καυτό σιρόπι και τα αφήνετε για 20 δευτερόλεπτα να “μουλιάσουν”.
  7. Στη συνέχεια με τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το σιρόπι, στραγγίζοντας το περίσσιο σιρόπι, και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σιροπιάσετε όλα τα μαντηλάκια. Τα αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσουν για 10 λεπτά. 
  8. Μετά παίρνετε ένα κρύο μαντηλάκι τη φορά, το “ανοίγετε” και το γεμίζετε με το μείγμα κρέμας-σαντιγί, όπως φαίνεται στο βίντεο αναλυτικά, και τα τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο “κολλητά. Τα πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα στο μούλτι αμύγδαλα 

Σημείωση: Για το ζαχαρόνερο αναμιγνύετε καλά νερό με ζάχαρη σε αναλογία για κάθε 10 κ.σ. νερό 5 κ.γ. ζάχαρη. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μαντηλάκια σιροπιαστά με αφράτη κρέμα βανίλιας νηστίσιμα (Video )

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα