1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Μήπως δεν είναι ακόμα η ώρα να συγκατοικήσετε;

Κάτι ο καιρός, κάτι η πανδημία σκέφτεσαι να μετακομίσεις με τον σύντροφό σου∙ να μη σας τρώνε κι τα πέρα-δώθε και τα μηνύματα στο 13033. Είναι όμως καλή ιδέα; Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συγκατοικήσετε;

Δε συγκρατεί αυτά που του/ης λες

Είτε αφορά κάτι που του/ης εκμυστηρεύτηκες, είτε κάτι που του/ης ζήτησες να κάνει, είναι μεγάλο φάουλ να μη τα θυμάται. Για χάρη της ψυχικής σου υγείας, πρέπει να έχει το νου του και να θυμάται κάποια βασικά πράγματα (όπως το να βάλει πλυντήριο ή το φαγητό που σιχαίνεσαι) χωρίς να του/ης υπενθυμίζεις εσύ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν ο σύντροφός σου έχει επιλεκτική μνήμη και «ξεχνά» τις υποχρεώσεις του μέσα στο σπίτι, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Δε μπορείς να «χαλαρώσεις» μπροστά του/ης (ή στο διπλανό δωμάτιο)

Έστω ότι είσαι σπίτι του/ης και θέλεις να πας τουαλέτα. Θα ανοίξεις το πιστολάκι ή την βρύση για να κάνεις άνετα την ανάγκη σου; Δεν είναι κακό αυτό, αλλά αν είστε σε τόσο αρχικό στάδιο στη σχέση σου, τότε θα πρέπει να αναβάλεις την συγκατοίκηση.

Ο πιο κλασικός λόγος που τρομάζουμε στην ιδέα ο σύντροφός μας να ακούσει τους ήχους των φυσικών μας αναγκών που ηχούν στην πορσελάνη είναι ο φόβος ότι αυτό θα επηρεάσει τη σχέση μας σε σημείο που δεν υπάρχει γυρισμός. Συζητήστε το με τον σύντροφό σου να δεις πώς το βλέπει. Αν είναι της άποψης ότι αυτά καλό είναι να αποφεύγονται σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται η σχέση, τότε ίσως να μην είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για συγκατοίκηση.

Δε μιλάει για χρήματα

Αυτό καλώς ή κακώς δεν γίνεται να μη συζητηθεί όταν ένα ζευγάρι πρόκειται να συγκατοικήσει. Αν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου δεν είναι και πολύ πρόθυμος στο να συζητήσει περί εξόδων, τότε κάτι σκοτεινό έχει στο μυαλό του.

Το ζητούμενο είναι ούτε να πληρώνει ο ένας περισσότερα, ούτε ο άλλος λιγότερα. Αν τα πληρώνει ο ένας από τους δύο τα έξοδα, τότε αυτός που θα αναγκαστεί να φύγει, θα είναι ο άλλος. Γενικά, όταν δεν είναι δίκαιη η μοιρασιά των εξόδων, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν προβλήματα.

Δεν του/ης αρέσουν οι φίλοι σου

Αν και αυτή τη στιγμή δε θα έχεις το πρόβλημα του να συναναστραφεί ο/η σύντροφός σου με τους φίλους σου, όταν τελειώσει όλο αυτό και πλέον θα συκατοικείτε κανονικά και με τον νόμο, θα έχεις πρόβλημα. Δεν είναι υποχρεωμένος/η να γίνει κολλητός με την παρέα σου. Ωστόσο, αν ο σύντροφός σου δεν συμπαθεί τους φίλους σου και δεν διστάζει κιόλας να το πει, τότε σίγουρα είναι αυτό που θέλεις;
Είναι πολύ πιθανό να είστε αυτή τη στιγμή μέσα στα μέλια και να θέλεις να παραβλέψεις αυτό το σημάδι, πρέπει όμως να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι που δε σέβονται την οικογένειά σου και τους φίλους σου -και κατ’ επέκταση εσένα- θα σου προκαλέσουν πρόβλημα στη σχέση σου μαζί τους. Και αυτό το πρόβλημα δε χρειάζεται να το βάλεις σπίτι σου.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα