1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κορμός με πανεύκολη σπιτική πραλίνα | Συνταγές


Ένα υπέροχος κορμός με πανεύκολη σπιτική πραλίνα και μπισκότα που θα εντυπωσιάσει εσάς και όποιον το δοκιμάσει με την υπέροχη υφή και γεύση του. Μια απλή εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα λαχταριστό, εντυπωσιακό γλύκισμα που μπορείτε να το προσφέρετε και σαν παγωτό. Σε αυτή τη περίπτωση αφού τον φτιάξετε αντί να τον βάλετε στη συντήρηση να κρυώσει και σταθεροποιηθεί θα τον βάλετε στη κατάψυξη. Για να τον κόψετε και να τον σερβίρετε θα πρέπει να τον βγάλετε 15 λεπτά πριν από την κατάψυξη και να τον κόψετε με ζεστό μαχαίρι δηλ. μαχαίρι που θα έχετε βουτήξει τη λάμα του για 5 λεπτά σε βραστό νερό.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κουβερτούρα περίπου 52% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 5 κ.σ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  • ινδική καρύδα τριμμένη ή αποξηραμένες νιφάδες καρύδας ή κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη ή κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη ή διακοσμητική πολύχρωμη τρούφα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζετε σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα κα, όταν η σοκολάτα λιώσει τελείως, προσθέτετε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τα τριμμένα φουντούκια.
  2. Συνεχίζετε το μαγείρεμα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με την ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να γίνουν ένας πολτός λείος χωρίς κομματάκια. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω το μείγμα να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σφίξει. Τότε προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα πτι-μπερ και ανακατεύετε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα. 
  3. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και την απλώνετε στο πάγκο εργασίας σας. Κατά μήκος στο κέντρο της λαδόκολλας  αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας και τυλίγετε τη λαδόκολλα σε ρολό, φτιάχνοντας έτσι μια χοντρούτσικη “φραντζόλα”.
  4. Στρίβετε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα και βάζετε το ρολό για 4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει καλά. Για να το σερβίρετε, το ξετυλίγετε, κόβετε όσες φέτες θέλετε, ξανατυλίγετε το υπόλοιπο ρολό με τη λαδόκολλα και το βάζετε πάλι στο ψυγείο. Σε μεγάλο πιάτο ρίχνετε καρύδα ή άχνη ή κακάο ή τρούφα και κυλάτε τις φέτες που θα σερβίρετε μέχρι να καλυφθούν.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κορμός με πανεύκολη σπιτική πραλίνα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα