1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Πατατοσαλάτα κρεμώδης | Συνταγές – Sintayes.gr



Η τέλεια πατατοσαλάτα… Ένα υπέροχο πιάτο με πατάτες, το αγαπημένο λαχανικό μικρών και 

μεγάλων σε κρεμώδη σάλτσα μαγιονέζας με μουστάρδα, σέλερι, κρεμμύδι σε έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για μια πατατοσαλάτα για ορεκτικό ή συνοδευτικό με τα ψητά σας. 

Υλικά συνταγής

  • 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 ½ φλ. τσαγιού μαγιονέζα (ή 1 φλ. μαγιονέζα + 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό)
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό ή μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 μικρά κοτσάνια σέλερι, ψιλοκομμένα (ή φρέσκα κρεμυδάκια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 4 αυγά, βρασμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο φρέσκο πιπέρι
  • πάπρικα (προτίμησή σας γλυκιά ή καυτερή) για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τις σκεπάζετε με αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν πλήρως και τις βάζετε να βράσουν σε δυνατή θερμοκρασία. Μόλις κοχλάσουν, ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε πάλι τη κατσαρόλα και τις σιγοβράζετε για 35-45 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους. 
  2. Τις αφαιρείτε από το νερό και τις αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν για να μπορέσετε να τις χειριστείτε. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε κύβους, τις πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις δοκιμάζετε στο αλάτι προσθέτοντας επιπλέον αν απαιτείται. 
  3. Σε ένα μεγάλη σουπιέρα σερβιρίσματος αναμιγνύετε ανακατεύοντας πολύ καλά τη μαγιονέζα (προαιρετικά με το γιαούρτι), το ξύδι, τη μουστάρδα το αλάτι και πιπέρι.  Προσθέτετε τους κύβους πατάτας, το σέλερι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν από τη σάλτσα μαγιονέζας. 
  4. Τέλος ρίχνετε και τα βρασμένα αυγά κομμένα στα 4, ελαφρώς αλατοπιπερωμένα ελαφρώς, τα καλύπτετε με τη σάλτσα μαγιονέζας και πασπαλίζετε τη σαλάτα σας με πάπρικα. Σκεπάζετε τη σουπιέρα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη πατατοσαλάτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να “χαλαρώσει” και ενσωματωθούν οι γεύσεις. 

Tip: Προαιρετικά, μπορείτε να εμπλουτίσετε τη πατατοσαλάτα σας με γεύσεις επιλογής σας όπως κάπαρη ξαλμυρισμένη, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, γλυκές πιπεριές Φλωρίνης στραγγισμένες ψιλοκομμένες, τουρσί καυτερής πιπεριάς κ.λ.π.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πατατοσαλάτα κρεμώδης

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα