1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα με βάση μπισκότο, ζελέ και γιαούρτι | Συνταγές

Τούρτα με βάση μπισκότο, ζελέ και γιαούρτι. Η απόλυτη τούρτα του καλοκαιριού. Άλλη μια συνταγή για ένα δροσερό, ελαφρύ γλύκισμα, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες, με απίστευτα νόστιμη γεύση, πανεύκολη στη παρασκευή της με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και Φρουί Ζελέ και φρέσκα φρούτα για ακόμη πιο φρουτένιο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση 
  • 1 πακέτο μπισκότα της επιλογής σας όπως Πτι Μπερ (όσα χρειαστούν)
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Για τη γέμιση
  • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση Μούρο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό καυτό
  • 400ml γάλα
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρούτα εποχής (κεράσια χωρίς κουκούτσια, βερίκοκα, ροδάκινα)
  • Για τη διακόσμηση
  • κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους
  • λίγη ινδική καρύδα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 23-24 εκ. και την ντύνετε με μεμβράνη.  Ανακατεύετε το γάλα με το κονιάκ και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα μέσα ίσα να βραχούν χωρίς να μουλιάσουν. Στρώνετε με αυτά τον πάτο της φόρμας σας, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη γέμιση: Φτιάχνετε τη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε καλά το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ στο καυτό νερό και όταν διαλυθεί τελείως προσθέτετε το γιαούρτι και την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
  3. Τέλος ρίχνετε και τα φρούτα επιλογής σας και τα ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα, πάνω στα βρεγμένα μπισκότα, το απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μισοπήξει.
  4. Για τη διακόσμηση: Μετά τις 2 ώρες το βγάζετε από το ψυγείο και το διακοσμείτε από πάνω με τα κεράσια πιέζοντάς σας ελαφρώς μέσα στη γέμιση με τα δάχτυλά σας. Το ξαναβάζετε ψυγείο για 4-5 ώρες περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το σερβίρετε πασπαλισμένο, προαιρετικά, με λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα με βάση μπισκότο, ζελέ και γιαούρτι

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα