1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αλευρόπιτα με φέτα | Συνταγές


Μια πεντανόστιμη αλευρόπιτα με φέτα, βουτυράτη, λεπτή, εξαιρετικά τραγανή, εύκολη και γρήγορηστη παρασκευή της, με απλά υλικά αλλά με ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει. Μια συνταγή από το Ζαγόρι για μια πίτα, που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι όλες τις ώρες. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά (2+1 χωριστά)
  • 220 ml (1 ποτήρι) γάλα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο 
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 250 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο ταψί με διάσταση βάσης 36Χ39 εκ. και το βουτυρώνετε με τα 20 γρ. από το φρέσκο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτετε στο ταψί 40 ml ελαιόλαδο και το βάζετε στο φούρνο να κάψει μέχρι καλά όσο εσείς ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα 380 γρ. αλεύρι, από πάνω τα 2 αυγά και το γάλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά να γίνει χυλός. Προσθέτετε τα 200 γρ. από τη φέτα και 30 ml λάδι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά  να έχετε έναν αρκετά ρευστό χυλό. Αν δεν είναι αρκετά ρευστός ο χυλός σας προσθέτετε λίγο νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα. 
  3. Χύνετε το χυλό στο ταψί που καίει και κουνάτε το ταψί ώστε να απλωθεί παντού ομοιόμορφα ο χυλός. Από πάνω πασπαλίζετε την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα, μοιράζοντάς τη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και τη ραντίζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο έτσι ώστε να “κάτσει” το λάδι πάνω από το χυλό. 
  4. Πάνω από το λάδι προσθέτετε ισομερώς το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια να δώσει άρωμα. Τέλος χτυπάτε καλά το υπόλοιπο 1 αυγό και το περιχύνετε και αυτό από πάνω να “δέσει” η επιφάνεια της πίτας. 
  5. Βάζετε το ταψί στο φούρνο που ήδη καίει, στο μεσαίο ράφι, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω και το ψήνετε για 40-45 λ πάντα ανάλογα με το φούρνο σας. Θα καταλάβετε ότι η αλευρόπιτά σας είναι έτοιμη όταν δείτε ότι η περίμετρός της, γύρω γύρω στο ταψί είναι σαφώς ξεροψημένη. Επίσης, όταν η αλευρόπιτα είναι έτοιμη, ξεκολλάει ολόκληρη απ’ το πάτο του ταψιού. Έτσι, την ακουμπάτε πάνω σε επιφάνεια κοπής και την κόβετε σε μερίδες.
  6. Σημείωση: Οι ποσότητες, ο χρόνος ψησίματος, το πόσο ξεροψημένη θα γίνει και το ιδανικό πάχος της που θα πρέπει να είναι γύρω στο 1 εκ. για να είναι τραγανή ισχύουν μόνο για το ταψί των διαστάσεων που προαναφέραμε. Αν έχετε πιο μικρό ταψί και θέλετε το αποτέλεσμα που αναφέρουμε πιο πάνω τότε ή θα μειώσετε τις ποσότητες ανάλογα, ή θα τη ψήσετε πιο πολύ. 

ΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αλευρόπιτα με φέτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα