1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα ψυγείου με μους σοκολάτας και μπισκοτένια βάση με πραλίνα | Συνταγές


Μια υπέροχη τούρτα με αφράτη λαχταριστή μους σοκολάτας, με τραγανή βάση με σοκολάτα, πραλίνα και μπισκότα καλυμμένη με σοκολατένιο γλάσο. Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια φανταστική τούρτα που θα τη σερβίρετε ως το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα, ως τέλειο κέρασμα για τα γενέθλια, τη γιορτή ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική στιγμή σας. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

  • Για τη μους σοκολάτας
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 400 σοκολάτα υγείας/κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • Για τη βάση
  • 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Digestive ή άλλα επιλογής σας, 
  • Για το γλάσο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 250 γρ. σοκολάτα υγείας/κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μους σοκολάτας: Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρόλι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά προσθέτετε μέσα τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Την αφήνετε προσωρινά στην άκρη.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αρχίζετε να ενσωματώνετε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στη σαντιγί, λίγη τη φορά, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, για να μην χάσει τον όγκο της η σαντιγί.
  3. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή τη ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος μαζί με τη πραλίνα και τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Στρώνετε με λαδόκολλα μια φόρμα 20 εκ. περίπου, για 6 μερίδες τούρτας, με αποσπώμενη βάση, αδειάζετε μέσα το μπισκοτένιο μείγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση της. Από πάνω αδειάζετε τη μους σοκολάτας, ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί η μους.
  5. Για το γλάσο: Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο κατσαρόλι και τη ζεσταίνετε. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκαλίτσες βρασμού (προσοχή μην “φουσκώσει”) την αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα χειρός φροντίζοντας να λιώσουν πολύ καλά τα κομματάκια της σοκολάτας.
  6. Βγάζετε από τη κατάψυξη τη παγωμένη πια βάση και μους σοκολάτας. Στρώνετε με λαδόκολα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας και επάνω τοποθετείτε μια σχάρα. Αφαιρείτε τα πλαϊνά της φόρμας και μεταφέρετε τη τούρτα με τη βάση της τούρτα προσεκτικά πάνω στο κέντρο της σχάρας.
  7. Αδειάζετε επάνω στην επιφάνειά της το γλάσο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνειά της και τα τοιχώματα, αφήνοντάς το περίσσιο γλάσο να κυλήσει περιμετρικά και να πέσει μέσα στο ταψί. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το γλάσο και δεν είναι ρευστό μεταφέρετε τη τούρτα από τη βάση της σε πιατέλα σερβιρίσματος και τη βάζετε στο ψυγείο για 1-1½ ώρα πριν τη σερβίρετε ως έχει ή διακοσμημένη με υλικά επιλογής σας. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα ψυγείου με μους σοκολάτας και μπισκοτένια βάση με πραλίνα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα