1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τούρτα φράουλας πανεύκολη σε 10 λεπτά (Video) | Συνταγές



Μια δροσερή, λαχταριστή τουρτίτσα ψυγείου φράουλας, με βελούδινη κρέα cheesecake, με 6 μόνο υλικά, για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα γλύκισμα έτοιμο σε 10 λ που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 1 φέτα παντεσπάνι / έτοιμη “Βάση Τούρτας βανίλια” 
  • 50 ml χυμός φράουλα
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 500 ml φυτική κρέμα γαλακτος (για σαντιγί) κρύα
  • 350 γρ. φράουλες φρέσκες
  • τριμμένα μπισκότα ή τρούφα σοκολάτας και φράουλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις φράουλες μαζί με το κοτσάνι τους το πράσινο (αν αφαιρέσετε το κοτσάνι πριν τις πλύνετε θα γεμίσουν νερό οι φράουλες εσωτερικά). Αφού στραγγίξουν κόβετε πρώρα το κοτσάνι τους και μετά τις κόβετε κάθετα στη μέση και τις αφήνετε στην άκρη. Δείτε στο βίντεο την διαδικασία.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το μαλακό τυρί κρέμα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν. Μετά προσθέτετε και την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
  3. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα τσέρκι 20 εκ. και στη βάση του τοποθετείτε την έτοιμη φέτα παντεσπάνι κομμένη, αν απαιτείται, σε διάσταση 20 εκ για να χωρέσει ακριβώς. Με την βοήθεια ενός πινέλου “σιροπιάζετε” παντού και ομοιόμορφα το παντεσπάνι. 
  4. Στη συνέχεια τοποθετείτε τις κομμένες φράουλες πάνω στο παντεσπάνι περιμετρικά στο τσέρκι με το εσωτερικό κομμένο κομμάτι της φράουλας να “κοιτάει” προς τα έξω δηλ. να ακουμπά στην φόρμα, όπως θα δείτε και στο βίντεο.
  5. Παίρνετε μια μαρίζ αδειάζετε μια ποσότητα κρέμας/σαντιγί στο κέντρο του παντεσπανιού και με την μαρίζ την απλώνετε προσεκτικά πρώτα προς τη μεριά που είναι οι φράουλες για να σταθεροποιηθούν.. Μετά ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα/σαντιγί και ισώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια της τούρτας. Την αφήνετε στην άκρη 10 λ να πάρει το σχήμα της. 
  6. Διακοσμείτε την τούρτα σας με φρέσκες φράουλες και προαιρετικά με τριμμένο μπισκότο επιλογής σας ή τρούφα σοκολάτας. Πριν την σερβίρετε “περνάτε” τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στο γλυκό σας και την άκρη της φόρμας ή τσέρκι γύρω γύρω, την ξεφορμάρετε και καλή σας απόλαυση.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τούρτα φράουλας πανεύκολη σε 10 λεπτά (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα