1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ψαρονέφρι με μανιτάρια αλα κρεμ | Συνταγές


Τρυφερά χοιρινά φιλετάκια με λαχταριστά μανιτάρια αλα κρεμ σερβιρισμένα με πουρέ πατάτας που θα εντυπωσιάσουν με την υπέροχη γεύση τους όσους τα δοκιμάσουν. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα πιάτο, ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας αλλά και στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το ψαρονέφρι
  • 1 ψαρονέφρι 400 γρ. περίπου
  • 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1-2 κλωναράκια θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα μανιτάρια αλα κρεμ
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 500 γρ. πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 50 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το ψαρονέφρι: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βάζετε το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο πιάτο, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνετε απ” όλες τις πλευρές.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το βούτυρο και το θυμάρι. Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρετε το ψαρονέφρι για 3-4 λ από κάθε πλευρά περιχύνοντάς το διαρκώς με το λιωμένο βούτυρο. 
  3. Μετά μεταφέρετε το ψαρονέφρι, μαζί με όλα τα υγρά του από το τηγάνι, σε ένα πυρέξ και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λ (ή αν έχετε θερμόμετρο μέχρι το κρέας να φτάσει στους 58 βαθμούς). Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να κρυώσει ελαφρώς και μετά το κόβετε σε “πλάγιες” φέτες.
  4. Για τον πουρέ: Βράζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια. Βάζετε τα κυβάκια πατάτας όσο είναι ακόμα ζεστά σε ένα κόσκινο τοποθετημένο πάνω σε μια λαδόκολλα και τις πιέζετε με χούφτα ζαχαροπλαστικής ή την ανάποδη ενός κουταλιού μέχρι να περάσουν από τις τρύπες. Ενναλακτικά τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. 
  5. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις πολτοποιημένες πατάτες σε μια κατσαρολίτσα, τις αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με σύρμα χειρός για περίπου 5 λ ή μέχρι να έχετε έναν λείο πουρέ. Τον αφήνετε στην άκρη.
  6. Για τα μανιτάρια αλα κρεμ: Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λ επιπλέον. 
  7. Στη συνέχεια σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να “δέσει” η σάλτα. Σερβίρετε τα χοιρινά φιλετάκια σας με πουρέ πατάτας περιχυμένο με τα μανιτάρια αλα κρεμ. Καλή σας απόλαυση!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ψαρονέφρι με μανιτάρια αλα κρεμ

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα