1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά


Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι γνωρίζουν και μαγειρεύουν τα γιουβαρλάκια σούπα με αυγολέμονο. Ωστόσο, υπάρχει και η κοκκινιστή εκδοχή τους και είναι μία συνταγή που την έφτιαχναν πολύ οι γιαγιάδες.

Βέβαια, και σε πολλές περιοχές τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια είναι δημοφιλή, ενώ πιστέψτε μας – αν δεν τα έχετε δοκιμάσει – είναι πεντανόστιμα. Και εύκολα να τα μαγειρέψετε.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

1 κιλό κιμάς

1 αυγό

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1-2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο μούλτι

500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα γιουβαρλάκια:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, προσθέτετε σταδιακά 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας και μετά το πλάθετε σε στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, 1/3 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και συμπληρώνετε, αν  χρειαστεί και άλλο ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν καλά τα γιουβαρλάκια.

Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια θερμοκρασία για 1:15 ώρα περίπου ή μέχρι να να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Διαβάστε επίσης

Πολύχρωμη detox σαλάτα με σταφίδες και αμύγδαλα

Δείτε τι συμβαίνει, όταν πλένετε τα μανιτάρια


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα