1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Έτσι θα ξεπεράσεις ένα κόλλημα


Ένα κόλλημα μπορεί να γίνει το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξής σου. Και πριν στραβώσεις τα μούτρα σου με αυτή την δραματική εισαγωγή σε αυτό το κείμενο, σκέψου την τελευταία φορά που είχες πέσει στα πατώματα για ένα άτομο που δεν σε ήθελε.

Βασικά, αν κλίκαρες σε αυτό το κείμενο, μάλλον μας διαβάζεις ήδη από το πάτωμα και δεν έχει νόημα να δικαιολογούμαστε. Ξέρεις πώς είναι. Και μάλλον θες να βρεις όσο πιο γρήγορα γίνεται τρόπους να το ξεπεράσεις, επειδή αυτό το κόλλημα δεν το βλέπεις να γίνεται πραγματικότητα και κοντεύει να σε στείλει ψυχιατρείο. Είμαστε εδώ για εσένα.

Μίλησέ το με κάποιον που εμπιστεύεσαι
Αν αυτό το κόλλημα παραμένει κρυφό, δεν μπορείς να το εκφράσεις, τότε η αρχή είναι να βρεις κάπου να το εκφράσεις. Να το βγάλεις από μέσα σου. Ο κολλητός ή η κολλητή σου είναι πάντα δίπλα σου όταν πονάει η καρδιά σου, μην ανησυχείς. Και μπορούν να παραγγείλουν πίτσα.

Κλάψε
Θες να κλάψεις; Κλάψε. Κάνει καλό. Από το να κρατάς μέσα σου καταπιεσμένα συναισθήματα, είναι πολύ καλύτερο να ξεσπάσεις. Δες το έτσι: Το κλάμα είναι στην ουσία σαν να λες στον υπόλοιπο κόσμο να το βουλώσει για πέντε λεπτά, επειδή θες την ησυχία σου, και ο κόσμος υπακούει.

Δες κάποια σάπια σειρά
Από αυτές που συνδυάζουν τριαντάρηδες που παίζουν δεκαεφτάρηδες, κάτι υπερφυσικό, αίμα και ερωτικά τρίγωνα. Όποια σειρά κι αν σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή, αυτήν να βάλεις, και πιθανότατα υπάρχει ήδη στο Netflix.

Κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου
Αυτό ήταν ευφημισμός. Εννοούμε πως αν πιστεύεις πως το να κάνεις σεξ με άλλα άτομα θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το κόλλημα, να το κάνεις. Εσύ ξέρεις καλύτερα για τον εαυτό σου.

Ασχολήσου με τα χόμπι σου
Διαβάζεις βιβλία; Βγαίνεις για τρέξιμο; Φτιάχνεις κοσμήματα από πηλό και τα πουλάς στο ίντερνετ; Όποιο κι αν είναι το χόμπι σου, είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθείς τώρα για να μετακινήσεις την προσοχή σου αλλού. Εκτός κι αν το χόμπι σου είναι κάποιας μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, που αναπόφευκτα μπορεί να χρειαστεί να περάσεις μια μικρή περίοδο εμμονής όσο το βγάζεις από μέσα σου. Αλλά αυτά καλό είναι να βγαίνουν καλλιτεχνικά.

Δοκίμασε κάτι καινούριο
Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, μπορείς να βρεις κυριολεκτικά όποια δραστηριότητα μπορείς να σκεφτείς να γίνεται μέσω βιντεοκάμερας. Συνεπώς, αν πιστεύεις πως το να ξεπερνάς ένα κόλλημα χρειάζεται και μια μικρή αλλαγή εκ μέρους σου, είναι τέλεια ιδέα.

Μίλα στο κόλλημα
Από την στιγμή που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι μεταξύ σας, και αν δεν σε πειράζει να χαλάσεις μια σχέση (ή έστω να την βάλεις στον πάγο), ίσως να είναι και ο μόνος τρόπος να το ξορκίσεις από πάνω σου.

Κάνε γυμναστική
Μερικές ενδορφίνες μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεσαι, άλλωστε… Πλάκα κάνουμε, αν δεν θες να σηκωθείς από τον καναπέ, πάρε σουβλάκια. Αλλά τουλάχιστον την επόμενη μέρα σκέψου ότι μπορείς να βγεις για ένα τρεξιματάκι, έτσι για την ανανέωση.

Μην ξεχνάς τα κακά πράγματα που έχει το κόλλημα
Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, επίσης, για να αρχίσεις να βγάζεις όλες τις γκρίνιες και τα νεύρα που πρόλαβες να συσσωρεύσεις για αυτό το άτομο. Αν πρόλαβες, δηλαδή. Βοηθάει πολύ, και είναι σαν να φτιάχνεις λίστες για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να δει πιο καθαρά γιατί είναι κακή ιδέα.

Κράτα απόσταση
Και το εννοούμε. Hide, unfollow, μπλοκ, ό,τι χρειαστεί για να μην εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο μπροστά σου.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα