1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Χρωμομάσκες μαλλιών: Όσα πρέπει να γνωρίζεις


Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλες ξέρουμε πως από εδώ και πέρα τα μαλλιά χρειάζονται περισσότερη προσοχή και περιποίηση προκειμένου να διατηρηθούν υγιή, ενώ παράλληλα το χρώμα χρειάζεται συνέπεια στη φροντίδα για να παραμείνει ζωντανό και λαμπερό!

Η έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, περιβαλλοντικοί λόγοι και πολλοί ακόμα παράγοντες επηρεάζουν τόσο την ποιότητα της τρίχας, όσο και το χρώμα που έχουμε, φυσικό ή βαμμένο. Τη λύση έρχονται να δώσουν οι χρωμομάσκες που θα σου λύσουν τα χέρια τους επόμενους μήνες!

Οι χρωμομάσκες, είναι ένας τρόπος να καθυστερήσεις το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο για βαφή, το οποίο απαιτεί χρόνο και χρήματα, ταυτόχρονα όμως αυξάνουν τον χρόνο ζωής του χρώματος και σε προφυλάσσουν από ενοχλητικούς τόνους ή θαμπάδα.

Τι ακριβώς είναι οι μάσκες μαλλιών με χρώμα;

Πρόκειται για τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα που περιέχουν χρωστικές ουσίες, οι οποίες διορθώνουν, βελτιώνουν ή προσφέρουν λάμψη στο χρώμα, φυσικό ή βαμμένο, που έχεις στα μαλλιά σου. Επιπλέον, περιέχουν στη σύνθεσή τους, μια σειρά από θρεπτικά συστατικά τα οποία φροντίζουν την τρίχα σε βάθος. Από ενυδάτωση μέχρι αντιηλιακή προστασία, ανάλογα με τη μάσκα που θα επιλέξεις, θα έχεις φροντίδα χρώματος και τρίχας μαζί με μία μόνο μάσκα. Τέλος, οι χρωμομάσκες είναι πρακτικότατες αφού είναι κατάλληλες για κάθε τύπο και μήκος μαλλιών!

Πώς επιλέγω την κατάλληλη;

Οι μάσκες μαλλιών με χρώμα, είναι ιδανικές για ανανέωση του υπάρχοντος χρώματος – αν και κάποιες πιο τολμηρές τις χρησιμοποιούν για να αλλάξουν εντελώς χρώμα. Με βάση το χρώμα που έχεις ήδη στα μαλλιά θα επιλέξεις και την αντίστοιχη απόχρωση, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κοντά στον τόνο που πετυχαίνεις στο κομμωτήριο. Εξάλλου, ο στόχος σου εδώ είναι να παρατείνεις τη διάρκεια του χρώματος και αυτό προσφέρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, χωρίς κόπο και άμεσα.

Πόσο διαρκεί το χρώμα τους;

Κάθε χρωμομάσκα έχει τη δική της διάρκεια. Οι περισσότερες διαρκούν από 4 έως 10 λουσίματα. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν πόσο θα αντέξει το χρώμα, όπως η συχνότητα που λούζεσαι, η ποιότητα της τρίχας, το styling και οι βουτιές σε θάλασσα ή πισίνα.

Tι πρέπει να προσέξω;

Πέρα από το χρώμα, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τις οδηγίες χρήσης. Αν αφήσεις μια μάσκα περισσότερο χρόνο, τότε το χρώμα θα βγει πιο έντονο και ίσως δε σου αρέσει. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να φορέσεις γάντια στα χέρια και να απλώσεις πετσέτα στον ώμο ώστε να μη λερωθείς. Παρότι, οι χρωμομάσκες δε λερώνουν πολύ, ούτε δημιουργούν χάος στο μπάνιο, λερώνουν προσωρινά και καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου.

Πέρα από αυτά, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς! Άλλωστε, όπως διαβάσαμε στο blog του Zizel, οι μάσκες με χρώμα δε θα προκαλέσουν καμία ζημιά στην τρίχα σου! Αντίθετα επειδή είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά θα θρέψουν σε βάθος και θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σου χαρίζοντάς τους λάμψη, απαλότητα και ενυδάτωση. Άλλωστε όπως υποδηλώνει και το όνομά τους είναι μάσκες! Κάθε μάσκα έχει τις δικές της ιδιότητες ώστε να επιλέξεις με βάση τις ανάγκες σου.

Πώς τις χρησιμοποιώ;

H χρήση τους είναι πολύ απλή! Πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης και αφού φορέσεις γάντια μιας χρήσης, γιατί μπορεί να λερωθούν προσωρινά τα χέρια σου, εφαρμόζεις σε στεγνά ή νωπά μαλλιά, ανάλογα με τη μάσκα της επιλογής σου, από τη ρίζα έως τις άκρες. Αφήνεις τη μάσκα να δράσει όσο χρόνο αναγράφει στη συσκευασία και αφού ξεβγάλεις θα συνεχίσεις τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς στα μαλλιά σου. Στο τέλος, βγάλε και μία selfie να χαρείς το ανανεωμένο σου χρώμα!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα