1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Πώς θα αντιμετωπίσεις ένα κακό κούρεμα


Δοκίμασες να τα κόψεις μόνος/η σου και δεν πήγε και τόσο καλά ή ο κομμωτής σου αποφάσισε να πειραματιστεί και τα έκανε λίμπα.

Ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα έχεις ένα κούρεμα που δεν σου αρέσει, αποδέξου το και δες τι μπορείς να κάνεις για να… προχωρήσεις.

Λούσε και ίσιωσε τα μαλλιά σου

Ακόμα κι αν δεν έχεις ίσια μαλλιά, τα καθαρά, ίσια μαλλιά θα φανερώσουν καλύτερα το κούρεμα και θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις ευκολότερα πού βρίσκονται οι προβληματικές περιοχές. Ωστόσο, εάν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα και να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά για να δεις πώς δείχνει το κούρεμα.

Βρες τι πήγε λάθος και τι δεν σου αρέσει

Το να προσδιορίσετε ακριβώς τι δεν σου αρέσει στο κούρεμα είναι το πρώτο βήμα για να το διορθώσεις. Είναι τα επίπεδα του κουρέματος άνισα και δεν έχουν αναμειχθεί αρκετά; Είναι η φράντζα πολύ βαριά ή ανομοιόμορφη; Οι γωνίες βγήκαν πολύ έντονες γύρω από το πρόσωπό σου; Όλα αυτά τα προβλήματα διορθώνονται με τη βοήθεια ενός κομμωτή.

Παίξε με αξεσουάρ

Αν η φάση σου είναι «Το μισώ γιατί είναι πολύ κοντό», η καλύτερη επιλογή που έχεις είναι να βάλεις ένα μαντήλι, τσιμπιδάκια, στέκες και άλλα παρόμοια αξεσουάρ μαλλιών και να περιμένεις να μεγαλώσουν. Τα εξτένσιον με κλιπ μπορούν επίσης να βοηθήσουν την κατάσταση, ενώ το καπέλο είναι ό,τι πρέπει για σένα που θες να κρύψεις το λάθος στο κούρεμά σου.

Βρες μερικές φωτογραφίες για το πώς θα ήθελες να είναι τα μαλλιά σου

Μόλις εντοπίσεις ακριβώς τι δεν σου αρέσει στο κούρεμά σου, βρες μερικές φωτογραφίες για το πώς πραγματικά θα ήθελες να είναι. Φρόντισε όμως να είσαι ρεαλιστής και να διαλέξεις ένα κούρεμα που να ταιριάζει στο στυλ των μαλλιών σου. Ένας καλός κομμωτής θα σου πει αν αυτό είναι εφικτό ή όχι, και πιθανώς να μπορέσει να δουλέψει στο τρέχον κούρεμά σου για να μπορέσει να το βελτιώσει όσο γίνεται.

Αποδέξου ότι μπορεί να πάρει χρόνο

Ο χρόνος, λένε, γιατρεύει τα πάντα, ακόμα και ένα κακό κούρεμα. Για ένα ασταθές ή πολύ κοντό κόψιμο μπορεί να χρειαστούν μερικές επισκέψεις στο κομμωτήριο για να επιστρέψεις στο φυσιολογικό. Μην περιμένεις να στο επαναφέρουν στο τέλειο την πρώτη φορά. Μπορεί να χρειαστεί μερικές διορθώσεις ή μπορεί να χρειαστεί να μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα μαλλιά σου πρώτα.

Σε κάθε περίπτωση, κακό κούρεμα δεν είναι το τέλος του κόσμου.  Σε λίγο καιρό θα μακρύνουν πάλι και θα αποκτήσεις το κούρεμα που σου αρέσει. Υπομονή.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα