1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Πώς θα κρύψω τις ατέλειες; 6 έξυπνα κόλπα

Θα ξεκινήσουμε με το μεγαλύτερο όλων των μυστικών: Η καλή διάθεση του καλοκαιριού και το μεγάλο χαμόγελο που μας προκαλεί η σκέψη των διακοπών, ή έστω της πλησιέστερης παραλίας, κάνουν θαύματα στη βελτίωση της εμφάνισής μας και κρύβουν πολύ περισσότερες ατέλειες απ’ όσες φαντάζεστε. Τώρα, αν τα προβλήματά σας είναι λίγο πιο συγκεκριμένα (έντονα σπυράκια ή κυτταρίτιδα, ας πούμε) ή επιθυμείτε λίγο μεγαλύτερη κάλυψη, έχουμε τις κατάλληλες, όσο και απλούστατες λύσεις για να την επιτύχετε.

Η φωτοσκίαση

Περισσότερο γνωστή με τον πιο διεθνή όρο contouring, πρόκειται για μια τεχνική μακιγιάζ που παίζει με το φως και σκιές, δημιουργώντας… οπτικές ψευδαισθήσεις. Ναι, κι όμως. Έχετε ακούσει που λένε ότι ένας επαγγελματίας μακιγιέρ μπορεί να κάνει τη μύτη σας να φαίνεται μικρότερη, ή να δημιουργήσει γωνίες σε ένα στρογγυλό πρόσωπο; Το contouring είναι η τεχνική που χρησιμοποιεί για να το κάνει αυτό. Ακολουθώντας τις απλές συμβουλές του παρακάτω βίντεο (και μερικών εκατομμυρίων άλλων που κυκλοφορούν πια στο YouTube) μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς, στο σπίτι.

Το κονσίλερ

Το μαγικό αυτό στικ κάνει θαύματα για όσους υποφέρουν κατά καιρούς από σπυράκια, κοκκινίλες, μαύρα στίγματα και διεσταλμένους πόρους –την συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη, δηλαδή. Επενδύστε σε ένα καλό κονσίλερ (είναι σημαντικότερο και από το make up) το οποίο θα διαλέξετε με την βοήθεια ειδικού σε ένα κατάστημα καλλυντικών, για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα του δέρματός σας –δηλαδή, όσο πιο «αόρατο» γίνεται. Χρησιμοποιείστε βουρτσάκι όπως αυτά στο παραπάνω βίντεο για να ανακατέψετε το κονσίλερ με το make up και την πούδρα σας, έτσι ώστε να έχετε ένα ακόμα πιο άψογο αποτέλεσμα, που δεν… το πιάνει το μάτι.

Φωτίστε!

Όταν θέλουμε να κρύψουμε τους μαύρους κύκλους, πολλοί κάνουμε το λάθος να εφαρμόζουμε το κονσίλερ σε ολόκληρη την περιοχή κάτω από το μάτι, δημιουργώντας το καθόλου γοητευτικό (και καθόλου διακριτικό) εφέ της μάσκας. Χρησιμοποιήστε για τους μαύρους κύκλους ένα κρεμώδες και όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ κονσίλερ, και εφαρμόστε το μόνο επάνω στη λεπτή σκιά του μαύρου κύκλου, όχι στην περιοχή γύρω από αυτόν.

Ζωγράφισες πάλι

Τα γεμάτα, έντονα φρύδια, δεν είναι μόνο πολύ στη μόδα τα τελευταία χρόνια (όπως βλέπουμε στις διεθνείς πασαρέλες) αλλά και πολύ κολακευτικά για τα περισσότερα σχήματα προσώπου. Αν τα φρύδια σας είναι πολύ λεπτά ή πολύ ανοιχτόχρωμα, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών έναν-δυο τόνους πιο σκούρο για να τα γεμίσετε, ακολουθώντας την φυσική φορά τους. Περάστε εν συνεχεία από πάνω μια στρώση διαφανή μάσκαρα, που θα κρατήσει τις ατίθασες τρίχες στη θέση τους.

Έχεις μεγάλο ταλέντο στα χείλη

Θέλετε σαρκώδη, ζουμερά χείλη, έτοιμα για φίλημα; Εύκολο: Ξεκινήστε τρίβοντάς τα απαλά με μια οδοντόβουρτσα, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος. Απλώστε ένα χρωματιστό lip balm για ενυδάτωση, και εν συνεχεία εφαρμόστε μερικά από τα τρικ που χρησιμοποιούν οι μακιγιέρ για να δείχνουν τα χείλη πιο γεμάτα: Απλώστε υγρό make up γύρω τους για να φωτίσετε την περιοχή, σχεδιάστε προσεκτικά το περίγραμμα με ένα μολύβι στο φυσικό τους χρώμα, «γεμίστε» τα με το ίδιο μολύβι, εφαρμόστε εν συνεχεία το κραγιόν και ολοκληρώστε με ένα gloss στο κέντρο του κάτω χείλους για λάμψη. Το παρακάτω βίντεο έχει βήμα προς βήμα οδηγίες για όλα αυτά.

Και με τις ατέλειες του σώματος τι γίνεται;

Εδώ τα πράγματα, δεδομένης της εποχής, είναι πολύ πιο εύκολα. Η λύση είναι μία, λέγεται μαύρισμα, και κρύβει ατέλειες που ποικίλλουν από απλά σπυράκια στην πλάτη μέχρι ραγάδες και κυτταρίτιδα. Για να μην ταλαιπωρήσετε, βέβαια, το δέρμα σας –ή ακόμα χειρότερα του προξενήσετε ανεπανόρθωτη βλάβη με την πολύωρη έκθεση στον ήλιο– καλύτερα είναι να επενδύσετε σε ένα self tan παρά σε μερικά κιλά αντηλιακού κι άλλες τόσες ώρες ηλιοθεραπείας. Το βίντεο που ακολουθεί έχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε οι πρωτάρηδες του αυτομαυρίσματος –και λίγα παραπάνω.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα