1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και σκόρδο | Συνταγές


Πεντανόστιμες, ζουμερές και μαλακές χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μανιτάρια και σκόρδο. Οι χοιρινές μπριζόλες είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα πιάτα για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για χοιρινές μπριζόλες, άπαχες ή και από το λαιμό ή τη ράχη του χοιρινού στο τηγάνι όπου αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού σε συνδυασμό με μανιτάρια και σκόρδο σας δίνει το απόλυτο γεύμα ή δείπνο!

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες κόντρα (ή άλλες επιλογές σας όπως λαιμού) 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες, ολόκληρες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 450 γρ. μέτρια φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 ή σε φέτες
  • αλάτι πιπέρι
  • 5 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε τις μπριζόλες μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  2. Τρία (3) λ πριν σοταριστούν οι μπριζόλες ρίχνετε στο τηγάνι και τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο και τις αφήνετε να σοταριστούν και αυτές να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτετε τα 5 φλ. τσαγιού νερό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε το τηγάνι και μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια.
  3. Καθαρίζετε με νωπή πετσέτα τα μανιτάρια, τα κόβετε στα 4 και μόλις πάρουν βράση τα υγρά στο τηγάνι με τις μπριζόλες, προσθέτετε και τα μανιτάρια. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε πάλι το τηγάνι και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 1 ώρα και 15 λ.
  4. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε συχνά τη ποσότητα των υγρών τα οποία πρέπει σχεδόν να σκεπάζουν τις μπριζόλες για να μη στεγνώσουν. Αν δεν είναι προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. 
  5. Μετά τη 1 ώρα και 15 λ σιγοβρασίματος ελέγχετε με ένα πιρούνι αν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά. Όταν μαλακώσουν καλά οι μπριζόλες σας ξεσκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα με ξεσκέπαστο τηγάνι για 15 λ περίπου ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και πυκνώσει η σάλτσα σας. 
  6. Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τους και τις συνοδεύετε με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές, τυρί φέτα, μια μεγάλη σαλάτα και ζεστό ψωμάκι. Καλή σας όρεξη!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε φωτογραφίες 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και σκόρδο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα