1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Φετουτσίνι με την αυθεντική υπέροχη σάλτσα μπολονέζ | Συνταγές


Ζυμαρικό φετουτσίνι περιχυμένο με μπόλικη υπέροχη σάλτσα μπολονέζ, πασπαλισμένο με μπόλικο τυρί τριμμένο. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο όταν μάλιστα η συνταγή για την διάσημη σάλτσα μπολονέζ είναι η αυθεντική με την εκπληκτική πλούσια γεύση της; Μια απλή συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο που θα απογειώσει την γεύση σας. Δοκιμάστε το και εντυπωσιάστε όποιον τον δοκιμάσει!

Υλικά συνταγής

  • 2 μέτρια λευκά/κίτρινα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε μέτρια κομμάτια 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 110 γρ. κομμάτι μπέικον καπνιστό, ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί (όπως Merlot, Cabernet, Sauvignon)
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 συσκευασία (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) ζυμαρικό Φετουτσίνι
  • παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη για πασπάλισμα 
  • ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάτε με την ετοιμασία των λαχανικών. Καθαρίζετε και κόβετε τα λαχανικά σας. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε μπλέντερ ή μίξερ με λεπίδα και τα χτυπάτε μέχρι να ψιλοκοπούν χωρίς όμως να πολτοποιηθούν. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, και μετά ρίχνετε στο μπλέντερ τα καρότα, το σέλερι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε και αυτά σε μικρά κομμάτια. (Δείτε πιο κάτω στη φωτο).
  2. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τα πιο πάνω ψιλοκομμένα λαχανικά, ανακατεύοντας συχνά, για 8-10 λ για να μαλακώσουν καλά. Μειώνετε τη φωτιά αν αρχίζουν τα λαχανικά να παίρνουν ένα καφέ χρώμα. 
  3. Στη συνέχεια αυξάνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτετε τον κιμά, το μπέικον, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, “σπάζοντας” τον κιμά με ξύλινη κουτάλα, για 5-8 λ περίπου ή μέχρι ο κιμάς πάρει ένα καφέ χρώμα. Ρίχνετε το κρασί, ανακατεύετε και το αφήνετε για 1-2 λ να εξατμισθεί. 
  4. Προσθέτετε το ζωμό βοδινού, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζάχαρη και τη ρίγανη και ανακατεύετε.  Μόλις πάρουν βράση μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε το κιμά σας για 1 ώρα και 30 λ.
  5. Μετά προσθέτετε το γάλα ανακατεύετε μισοσκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 35 λ ή μέχρι να βράσει καλά ο κιμάς να σωθούν τα πολλά υγρά, χωρίς όμως να “στεγνώσει” τελείως η σάλτσα.
  6. Εν τω μεταξύ, λίγο πριν γίνει η σάλτσα βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο (με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι), σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία του. Όταν είναι έτοιμο αφαιρείτε 1 φλ. νερό από το νερό που το βράσατε και το κρατάετε στην άκρη.
  7. Στραγγίζετε το ζυμαρικό, το ρίχνετε στη κατσαρόλα με την έτοιμη σάλτσα μπολονέζ και το ανακατεύετε απαλά, ανασηκώνοντας το ζυμαρικό, με 2 λαβίδες, μέχρι να καλυφθεί με τη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος προσθέτετε σταδιακά από το νερό του ζυμαρικού που κρατήσατε μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υγρασία για να μην είναι “στεγνά” τα φετουτσίνι.
  8. Δοκιμάζετε και αν απαιτείται διορθώνετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με τριμμένη παρμεζάνα, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού. Καλή σας απόλαυση!

Σημείωση: H σάλτσα μπολονέζ διατηρείται μέχρι και 3 μέρες στο ψυγείο σε κλειστό τάπερ. Πριν τη σερβίρετε τη ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Επίσης διατηρείται στο τάπερ στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες. Πριν την καταναλώσετε την ξεπαγώνετε όλη τη νύχτα και μετά τη ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. 

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Φετουτσίνι με την αυθεντική υπέροχη σάλτσα μπολονέζ

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα