1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αγροτικα Νεα

Συν 2 λεπτά ο ηλίανθος, συμβάσεις πλέον με 47 λεπτά το κιλό στην Ορεστιάδα


Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση της ΕΑΣ Ορεστιάδας αναφέρεται:

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ» ανακοινώνει ότι μετά από εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία AGROINVEST Α.Ε.Β.Ε., η ελάχιστη τιμή για τον παραγωγό διαμορφώνεται στα 470 ευρώ ανά τόνο (0,47 λεπτά ανά κιλό), για τον ενεργειακό ηλίανθο.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του «Η ΕΝΩΣΗ παραμένει σταθερά στο πλευρό του παραγωγού και αναλογιζόμενη το υψηλό κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζει ο αγρότης σήμερα, αποδεικνύει εμπράκτως τον πρυιταρχικό στόχο και σκοπό του Συνεταιρισμού, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση τιον συμφερόντων του παραγωγού.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στα Κεντρικά Γραφεία στην Ορεστιάδα, στο Τμήμα Δημητριακών (Τηλ. 2552081459, 81458, 81457), στα Πρατήρια Γεωργικών Εφοδίων και στο Υποκατάστημα Δικαίων (Τηλ. 2556031481), για την σύναψη σχετικής σύμβασης».

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Έπιασε τελικά το επίπεδο των 45 λεπτών το κιλό ο ενεργειακός ηλίανθος, με την Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών Διδυμότειχου – Έβρου να ενημερώνει πριν λίγες μέρες πως ξεκίνησαν οι συμβάσεις ενεργειακού ηλίανθου για τη νέα καλλιεργητική περίοδο για λογαριασμό της εταιρείας ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. με ανοιχτή τιμή στα 45 λεπτά το κιλό. Η ανοιχτή τιμή, ισχύει για όλα τα ηλιόσπορα, με προοπτική ανόδου και δίχως καμιά δέσμευση αγοράς αγροεφοδίων.

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Agrenda, ο Λάμπης Κουμπρίδης, πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας είχε αναφέρει πως «για να αρχίσει ο κόσµος να συζητά µε όρεξη για τον ηλίανθο η βάση πρέπει να τεθεί τουλάχιστον στα 45 λεπτά το κιλό». Οι τιμές που προσέφερε η βιομηχανία πριν λίγες βδομάδες ήταν στα 40-42 λεπτά.  Η τιμή αυτή είχε οριστεί ως η ελάχιστη για να αρχίσει να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον των παραγωγών για την καλλιέργεια, η οποία πέρασε δύσκολα το 2023, λόγω μειωμένων στρεμματικών αποδόσεων.

Κοινοποιήστε το:


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα