1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπακαλιαροκροκέτες με πατάτα | Συνταγές


Πεντανόστιμες κροκέτες με πατάτες και μυρωδικά, τραγανές εξωτερικά, ζουμερές, μυρωδάτες και αφράτες εσωτερικά που θα τις απολαύσουν αδιαμαρτύρητα τα μικρά παιδιά και οι μεγάλοι θα τις απολαύσουν ως μεζέ με το ουζάκι τους ή με σκορδαλιά. Μια απλή και εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για τις τέλειες μπακαλιαροκροκέτες που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρισμένος)
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρετικά)
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο 
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το φιλέτο σε κομμάτια, τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα μέσα σε “καλάθι” που χρησιμοποιείτε για βράσιμο στον ατμό και τα μαγειρεύετε πάνω από βραστό νερό (στον ατμό) για 10 λ.
  2. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμμένη με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και να κρυώσουν ελαφρώς. Μετά “μαδάτε” με τα χέρια σας το μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια τα οποία μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Παράλληλα μέχρι να βράσει ο μπακαλιάρος, καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε σε κομμάτια, τις βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που θα τις σκεπάζει και τις βράζετε για 15-20 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τόσο καλά που όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι και κοπούν στη μέση. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε για λίγο στο σουρωτήρι να φύγει ο ατμός. 
  4. Μετά και όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο ή με πιρούνι. Μεταφέρετε τις πολτοποιημένες πατάτες στο μπολ με τις νιφάδες μπακαλιάρου, προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι (προαιρετικά το σκόρδο), το χτυπημένο αυγό, τη φρυγανιά, το γάλα, το μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη ή θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. (Αν απαιτηθεί για να πετύχετε μια ευκολόπλαστη ζύμη προσθέστε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο).
  5. Ανακατεύετε ή ζυμώνετε με τα χέρια σας το μείγμα (αν οι πατάτες είναι ζεστές θα “δέσει” αμέσως το μείγμα) σε μικρά “μπαλάκια” μεγέθους 3,5-4 εκ. τα οποία “πατάτε” ελαφρώς προς τα κάτω να λεπτίνουν λίγο. Τα τοποθετείτε σε δίσκο, τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 45 λ να σφίξουν. 
  6. Ρίχνετε σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι τόσο όσο να καλύψει πάνω από το 1/3 του τηγανιού και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε σε δόσεις τις κροκέτες, χωρίς να τις αλευρώσετε και τις τηγανίζετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές απ” όλες τις πλευρές. 
  7. Τις μεταφέρετε για 2 λ περίπου σε πιατέλα στρωμμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι και μετά τις σερβίρετε ζεστές σκέτες με φέτες λεμονιού ως ορεκτικό ή μεζέ ή συνοδέψτε τα με σκορδαλιά και σαλάτα και απολαύστε το τέλειο πεντανόστιμο και υγιεινό κυρίως πιάτο.

Σημείωση: Για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και λίγο κύμινο ή άλλο μπαχαρικό επιλογής σας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπακαλιαροκροκέτες με πατάτα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα