1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπισκοτάκια με κακάο με 4 υλικά πανεύκολα (Video) | Συνταγές



Τραγανά, πανεύκολα στη παρασκευή τους μπισκοτάκια με κακάο με 4 μόνο υλικά για να τα απολαύσετε οι μεγάλοι με ένα ζεστό μυρωδάτο καφέ ή τσάι και τα παιδιά με το γάλα τους. Μια εύκολη συνταγή, για αρχάριους για υπέροχα μπισκοτάκια που θα γίνει η αγαπημένη σας.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κομματάκια
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της συνταγής (αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και κακάο) και τα χτυπάτε με το “φτερό” του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Πλάθετε με τα χέρια σας τη ζύμη σε σχήμα μπάλας τη καλύπτετε καλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
  2. Στη συνέχεια τη βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη, σταυρωτά, σε 4 ίσα μέρη. Πλάθετε με τα χέρια σας το κάθε μέρος ζύμης σε ρολό, (βλέπε διαδικασία στο βίντεο) και μετά κόβετε το κάθε “ρολό” σε περίπου 9-10 μικρές φέτες ζύμης φροντίζοντας οι “φέτες” να είναι το δυνατόν του ιδίου πάχους για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Συνεχίζετε τη ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Μετά στρώνετε το ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος, απλώνετε επάνω τις “φετούλες” ζύμης και τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 12-15 λ. (ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το φούρνο σας).

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτάκια με κακάο με 4 υλικά πανεύκολα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα