1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ζαμπονοτυρόπιτα σφολιάτας με σάλτσα ντομάτας πιπεριάς | Συνταγές


Πεντανόστιμη Ζαμπονοτυρόπιτα με μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας πιπεριάς και τραγανό φύλλο σφολιάτας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια ζαμπονοτυρόπιτα με εξαιρετική γεύση που θα ξετρελάνει όσους τη δοκιμάσουν και θα γίνει η αγαπημένη σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) ελαιόλαδο + επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα ταψιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 1 μικρή (120 γρ. περίπου) πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 γεμάτο φλ. τσαγιού (220 γρ.) χυμό τομάτας
  • 1/3 φλ. τσαγιού (80 γρ.) ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 10-12 (300 γρ.) λεπτές, μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 1⅓ φλ. τσαγιού (200 γρ.) τυρί Γκούντα, τριμμένο
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κρόκο αυγού + 1 κ.σ. νερό (χτυπημένα μαζί)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε και το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 1-2 λ μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσέχοντας να μη μαυρίσει γιατί θα πικρίσει. Προσθέτετε τη πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το τσιγάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών ή νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 30 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Την αποσύρετε από τη φωτιά την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια τη πολτοποιείτε με μπλέντερ ή μούλτι.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε καλά το ταψί του φούρνου σας ή άλλο μεγάλο ρηχό ταψί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε. 
  4. Σε καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγετε με ένα πλάστη τα φύλλα σφολιάτας σε μέγεθος τέτοιο ώστε αν ακουμπήσετε από πάνω της το ταψί να βλέπετε περιμετρικά να προεξέχει ένα δάχτυλο ζύμης. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση του ταψιού καλύπτοντας όλη την επιφάνεια βάσης και οι άκρες να εξέχουν ελαφρώς εξωτερικά του ταψιού.
  5. Με ένα κουτάλι απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας τη σάλτσα, η οποία έχει κρυώσει τελείως. Καλύπτετε τη σάλτσα με τις φέτες του καπνιστού ζαμπόν. Από πάνω πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί, λίγο πιπέρι και το θυμάρι. Καλύπτετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, που ήδη έχετε ανοίξει με τον πλάστη, και γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα.
  6. Με την άκρη ενός πιρουνιού πιέζετε περιμετρικά τη σφολιάτα στο σημείο που διπλώσατε και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της σφολιάτας με το αυγό. Ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και ψηθεί καλά. Τη σερβίρετε ζεστή. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ζαμπονοτυρόπιτα σφολιάτας με σάλτσα ντομάτας πιπεριάς

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα