1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Η απόλυτη συνταγή για τον πιο παραδοσιακό ελληνικό μεζέ


Ο γαύρος μαρινάτος είναι ο Ελληνικός παραδοσιακός μεζές, που συνοδεύει τέλεια ένα ουζάκι, ένα τσιπουράκι, και αποτελεί αρμονικό συνοδευτικό για ένα πιάτο οσπρίων…

Υλικά

1 κιλό γαύρος

150 γραμ. αλάτι χοντρό

700 ml ξύδι από κρασί

Ελαιόλαδο όσο χρειαστεί

Σκόρδο

Μαϊντανός ή πιπεριά καυτερή πράσινη ή κόκκινη, ή δενδρολίβανο ή φύλλα δάφνης ή κόκκους πιπεριού ή συνδυασμός αυτών

Εκτέλεση

  • Αν δεν πάρουμε καθαρισμένο τον γαύρο, τον καθαρίζουμε από τα εντεράκια, κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά
  • Σε ένα μπολ βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος. Κλείνουμε το μπολ με μία σακούλα – για να αποφύγουμε τις μυρωδιές- και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Μετά από 24 ώρες ξεπλένουμε το γαύρο από το αλάτι και τον περιχύνουμε ,ε ξύδι, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα ψάρια καλά  για 3-6 ώρες εκτός ψυγείου.
  • Αδειάζουμε το ξύδι και μεταφέρουμε τον γαύρο σε γυάλινο μπολ σε σειρές και δημιουργούμε στρώσεις από φιλέτα.
  • Εάν θέλουμε τώρα, μπορούμε να βάλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα ή βότανα.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο να καλύψει τον γαύρο και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι. Τον  διατηρούμε στο ψυγείο για 2 περίπου μήνες.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα