1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών (Video) | Συνταγές

[*][*]

Κοτόπουλο με υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα γρήγορο, λαχταριστό,  πεντανόστιμο πιάτο (από εδώ) για το καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Συνοδεύψτε το με πουρέ πατάτας και απολαύστε το τέλειο πιάτο.

Δείτε πιο κάτω το video με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το κοτόπουλο:
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου (4 μονά στήθη των 150 γρ. ή 2 μονά των 300 γρ.)
  • αλάτι πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. (15 γρ.) βούτυρο
  • Για τη σάλτσα μανιταριών:
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο
  • 120 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή πολτοποιημένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού (35 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού (500 ml) ζωμό βοδινού [*]
  • φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κοτόπουλο: Αν προμηθευτήκατε 2 μονά στήθη των 300 γρ. τα κόβετε οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 4 φιλέτα πάχους 2 εκ. περίπου. Αν προμηθευτήκατε 4 μονά στήθη των 150 γρ. τα τοποθετείτε ανάμεσα σε πλαστική μεμβράνη ή σακούλα και τα “περνάτε” με έναν πλάστη ώστε να πλατύνουν και να έχουν πάχος 2 εκ. Τα αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές. 
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε και το βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3 λ από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και ψηθούν μέχρι μέσα, χωρίς όμως να χάσουν τους ζωμούς τους. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο να διατηρηθούν ζεστά. 
  3. Για τη σάλτσα μανιταριών: Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ επιπλέον. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς για 1 λ να ενσωματωθεί. Κατόπιν ρίχνετε το 1/4 του ζωμού βοδινού ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.
  5. Προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό, σταδιακά, λίγο τη φορά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας σβολιάσει η σάλτσα. Σιγομαγειρεύετε τη σάλτσα για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς, φροντίζοντας να μη πήξει πολύ γιατί θα συνεχίσει να πήζει και μετά την απόσυρσή της από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα μετά από δοκιμή και ανακατεύετε. 
  6. Αν τα στήθη κοτόπουλου έχουν κρυώσει τα βάζετε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, τα αφήνετε για 1/2 λ να ζεσταθούν και τα σερβίρετε με τη σάλτσα μανιταριών. Αν είναι ζεστά τα σερβίρετε απευθείας και τα περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Τα γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα θυμαριού ή μαϊντανού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα συνοδεύετε με πουρέ ή πιλάφι.

[*] Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ζωμό βοδινό επειδή δίνει στη σάλτσα καλύτερη γεύση και ένα βαθύ καφέ χρώμα. Αν θέλετε αντί για βοδινό να βάλετε ζωμό κοτόπουλου τότε προσθέστε οπωσδήποτε  2 κουταλιές σούπας Worcestershire Sauce για να έχει ωραία και πλούσια γεύση η σάλτσα σας. 

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών (Video)

 

[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα