1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Συνταγή για απίθανα σοκολατένια μπισκότα χωρίς γλουτένη!


Λάτρεις της σοκολάτας ενωθείτε! Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα σοκολάτας είναι ό,τι θα αναζητάτε μετά από κάθε γεύμα.

Ζουμερά, τραγανά και με σοκολάτα να ξεχειλίζει από μέσα τους! Επιπλέον, δεν περιέχουν γλουτένη. Όπως ξέρετε καμιά φορά το αλεύρι μπορεί να χαλάσει τη γεύση και την υφή ενός μπισκότου, γι’ αυτό και μεις το αφαιρέσαμε!

Δοκιμάστε τα!

Υλικά:

3 μεγάλα αυγά

3 κούπες ζάχαρη άχνη

1 1/4 της κούπας κακάο

1/2 κανέλα τριμμένη

1/4 κουταλάκι αλάτι

1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα σταγόνες σοκολάτας

νιφάδες αλατιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ο και τοποθετήστε τις σχάρες, στις οποίες έχετε απλώσει χαρτί ψησίματος, στην πιο ψηλή και στην πιο χαμηλή θέση. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα άλλο σκεύος αναμείξτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Προσθέστε σε αυτό το μείγμα τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι να σημιουργηθεί ένα βουτυρώδες μείγμα. Προσθέστε τη βανίλια και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα σας θα είναι αρκετά πηχτό και κολλώδες.

Με μια κουτάλα παγωτού μεταφέρετε το μείγμα σε μερίδες στις σχάρες αφήνοντας μεταξύ των μπισκότων μερική απόσταση και πασπαλίστε με το αλάτι. Ψήστε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά, αλλάζοντάς τους θέση στις σχάρες και μεταφεροντάς τα από την πάνω στη κάτω θέση στο μισό της ώρας ψησίματος.

Όταν είναι έτοιμα (τραγανά στις άκρες και μαλακά στη μέση) αφήστε τα να παγώσουν στις σχάρες και έπειτα αποθηκεύστε τα. Αντέχουν για μια περίπου εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Φτιάχνουμε ομελέτα φούρνου σαν πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο

Μπανανοκέικ με γλάσο καραμέλας, το απόλυτο γλυκό!

Πανεύκολο κέικ σοκολάτας με τρία μόνο υλικά


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα