1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο, τυρί και καλαμπόκι


Όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να μαγειρέψουμε ή θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, ένα από τα φαγητά που επιλέγουμε είναι οι κρέπες. Με υλικά που έχετε στο ψυγείο μπορείτε να δημιουργήσετε ευφάνταστες γεμίσεις που σίγουρα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Οι κρέπες προέρχονται από τη Βρετάνη, μια περιοχή βορειοδυτικά της Γαλλίας, τότε όμως δεν τις γέμιζαν, τις έτρωγαν κυρίως σαν ψωμί. Με την πάροδο του χρόνου, η κατανάλωση τους παύει να είναι αποκλειστικότητα των Γάλλων και γίνονται δημοφιλείς σχεδόν παντού. Εμείς σας τις προτείνουμε στην αλμυρή τους εκδοχή. Προνοήστε για λίγο χυλό παραπάνω, αν τις φτιάχνετε για πρώτη φορά.

Υλικά

Για τη ζύμη:

 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

αλάτι

μαργαρίνη

Για τη γέμιση:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μουστάρδα

12 φέτες τυρί του τόστ

1½ φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς, το αλεύρι σιγά-σιγά, την πρέζα αλατιού και ανακατεύουμε αργά το μείγμα μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη μαργαρίνη. Μόλις το τηγάνι ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε από τον χυλό που φτιάξαμε ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού με ένα λεπτό στρώμα, το απλώνουμε στο τηγάνι να πάρει στρογγυλό σχήμα και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη την βάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ κάνουμε το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έχουμε κόψει σε φέτες το φιλέτο κοτόπουλο, το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αλάτι-πιπέρι και τη μουστάρδα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βάζουμε σε ένα άλλο πλατύ τηγάνι μία-μία κάθε κρέπα που φτιάξαμε μέχρι να ζεσταθεί, απλώνουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι που το έχουμε ήδη βράσει σε νερό, διπλώνουμε την κρέπα και τη σερβίρουμε ζεστή.

Διαβάστε επίσης

Κοτόπιτα, η λατρεμένη όλων – Μια εύκολη συνταγή

Συνταγή για απίθανα σοκολατένια μπισκότα χωρίς γλουτένη!

Φτιάχνουμε ομελέτα φούρνου σαν πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα