1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα με νοστιμότατο dressing- Μια συνταγή που θα αγαπήσετε


Ταπεινά, αλλά πολύτιμα από διατροφικής άποψης, τα μαυρομάτικα φασόλια προσφέρουν πολλά καλά στον οργανισμό. Όπως όλα τα όσπρια, έτσι και τα μαυρομάτικα φασόλια, είναι πλούσια σε αμινοξέα, λυσίνη και θρεονίνη, ουσίες απαραίτητες για τον σχηματισμό των πρωτεϊνών. Όταν μάλιστα συνδυαστούν με ρύζι ή κάποιο άλλο δημητριακό που περιέχει το αμινοξύ μεθειονίνη, κάνουν έναν τέλειο θρεπτικό συνδυασμό, που τροφοδοτεί ικανοποιητικά τον οργανισμό με πρωτεΐνες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί θεωρούν τον συνδυασμό αυτό ως εναλλακτική λύση έναντι του κρέατος! Επειδή, λοιπόν, αυτές οι μέρες το απαιτούν δοκιμάστε μια σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και μια νοστιμότατη σως!

Υλικά:

½ κιλό μαυρομάτικα φασόλια

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

3 κ. σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

3 κ. σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο

5- 6 ελιές μαύρες

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

Για τη σως:  1/3 κούπας λάδι, ¼ κούπας ξύδι, αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.  Σουρώστε τα και τοποθετήστε τα στη σαλατιέρα.  Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό  τα αγγουράκια, τις πιπεριές και τις ελιές και ανακατέψτε καλά. Σ’ ένα βαζάκι που να κλείνει καλά, βάλτε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και χτυπήστε τα καλά.

Περιχύνετε το μείγμα πάνω απ’ τη σαλάτα  ανακατεύετε καλά και είναι έτοιμη.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα