1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εθνικα

«Οι χομπίστες αυτοκτονούν κύριε υπουργέ»;


Ακόμη μία αυτοκτονία στρατιωτικού, αυτή τη φορά στην Τανάγρα. Το Πανελλήνιο Σωματείο Στρατιωτικών σε ανακοίνωση του απευθυνόμενο στον ΥΕΘΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του:

ΘΕΜΑ: Αυτοκτονίες Στρατιωτικών

ΣΧΕΤ.:      

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

το φαινόμενο των αυτοκτονιών στρατιωτικών τα τελευταία χρόνια αποκτά πλέον «κολοσσιαίες» διαστάσεις. Η συχνότητα αυτών των γεγονότων όχι μόνο σοκάρει αλλά και αποστομώνει με τον πιο μελανό και εκκωφαντικό τρόπο, δηλώσεις – πεποιθήσεις «κάποιων υπεύθυνων» πως «οι στρατιωτικοί δεν έχουν πρόβλημα να υποαμοίβονται και δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς γιατί έτσι τους αρέσει»… Δηλώσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας όπως ότι οι στρατιωτικοί  είναι  «αυτιστικοί», είναι  «αντιπαραγωγικοί» κτλ κατά το παρελθόν…

Κύριε Υπουργέ,

δεν αυτοκτονεί κάποιος που είναι «χομπίστας». Αυτοκτονεί κάποιος που ζει  στην  οικονομική ανέχεια. Αυτοκτονεί κάποιος που έχει επωμιστεί φόρτο εργασίας δυσανάλογα μεγάλο με τις ανθρώπινες αντοχές του, σε συνθήκες εργασίες συχνά άκρως  επικίνδυνές και ανθυγιεινές. Αυτοκτονεί κάποιος που νοιώθει απελπιστικά μόνος και αβοήθητος. Στην προκειμένη περίπτωση, εκτιμούμε πως ο στρατιωτικός «σήμερα» αυτοκτονεί κυρίως γιατί δεν αντέχει άλλο να του γυρνάει η Πολιτεία την πλάτη σε κάθε αίτημά του, να μην του παρέχει μια στοιχειώδη αξιοπρεπή ζωή αλλά να απαιτεί από αυτόν υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο κατά την εκτέλεση των στρατιωτικών του καθηκόντων όσο και οποτεδήποτε καλείται να καλύψει τα κενά της πολιτικής προστασίας σε κάποια φυσική καταστροφή – θεομηνία. Αυτοκτονεί γιατί διαπιστώνει πως όχι μόνο δεν υπάρχει «φως στο τούνελ» αλλά «κάθε φέτος και χειρότερα» σε όλους τους τομείς.

Κύριε Υπουργέ,

η αναγνώριση της προσφοράς των στρατιωτικών από το σύνολο της κοινωνίας δεν έχει καμία απολύτως ουσιαστική αξία όταν δεν συνοδεύεται με έργα και χειροπιαστά αποτελέσματα στήριξής τους από την Πολιτεία. Χόρτασαν τα στελέχη των ΕΔ από τους «διθυράμβους» των ΜΜΕ σε κάθε αρωγή τους στην πολιτική προστασία. Από  τις  προεκλογικές  υποσχέσεις    δεσμεύσεις που  αποδείχτηκαν  «έπεα πτερόεντα».

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα