1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εθνικα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αμφισβητεί ,το τουρκικό υπ.Άμυνας απειλεί και ο κ.Μητσοτάκης λέει…welcome σε Τούρκους τουρίστες στη Μυτιλήνη!


Τι σημασία έχει αν το τουρκικό ΥΠΕΞ αμφισβητεί με ανακοίνωση του κυριαρχικά δικαιώματα και κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο;

Τι σημασία έχει αν το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας εκδίδει ανακοινώσεις που παραπέμπουν στην περίοδο πριν από τα Ίμια;

Σημασία έχουν μόνο τα λεφτά και οι τουρίστες που τα φέρνουν , ακόμη και οι Τούρκοι. Γι΄ αυτό και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να τους καλοσωρίσει με θέρμη στη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε στο κυνήγι της ψήφου!

Δεν ενοχλούν κανένα οι Τούρκοι τουρίστες που αφήνουν τα λεφτά τους στη Μυτιλήνη…

Δεν θα ενοχλούσε αν ο Έλληνας πρωθυπουργός τους καλοσώριζε αν όλα πήγαιναν καλά με την Τουρκία. Αλλά δεν πάνε και ο κ.Μητσοτάκης το γνωρίζει πολύ καλά. Και ξέρει καλά -μόνο αυτός και ελάχιστοι γύρω του- τι μας έρχεται. Συνεπώς η εικόνα του να καλοσωρίζει Τούρκους τουρίστες είναι μάλλον προβληματική…Οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός δικός σας αφού δείτε το βίντεο:

Σε ομιλία του στο νησί ο κ.Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων:

 

«Και βέβαια στη συνολική εικόνα, θα ήθελα να προσθέσω και κάτι το οποίο το γνωρίζετε πολύ καλά: όσοι έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές το νησί -από τις μέρες που ήμουν αρχηγός της αντιπολίτευσης, τους πρώτους δύσκολους μήνες της πρώτης κυβερνητικής μας θητείας- θυμόμαστε τραυματικές εμπειρίες στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

 

Νομίζω ότι είναι ακριβές να πει κανείς ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη χώρα, η οποία έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με απτά αποτελέσματα, με σημαντική μείωση των ροών, με μία εξαιρετική δουλειά την οποία κάνει το Λιμενικό μας Σώμα, αλλά και με συνεργασία -πρέπει να το πούμε και αυτό- με τις τουρκικές αρχές.

 

Γιατί βλέπετε ότι αυτή η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα για τη δική σας καθημερινότητα. Εσείς είστε οι πρώτες και οι πρώτοι που θέλετε να ζείτε -και να ζούμε- σε συνθήκες ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης με την Τουρκία.

 

Η μείωση, λοιπόν, των μεταναστευτικών ροών, της παράνομης μετανάστευσης, η αύξηση των νόμιμων επισκέψεων, που είναι η άλλη όψη του νομίσματος, θα έλεγα ότι είναι η απτή απόδειξη ότι η πολιτική αυτή της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει πραγματικά αποτελέσματα τα οποία δίνουν ένα ουσιαστικό οικονομικό “μέρισμα” ανάπτυξης στη Λέσβο αλλά και σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα