1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Το αγαπημένο φαγητό που «μυρίζει» καλοκαίρι!

Είναι ένα από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά του καλοκαιριού. Αυγά με ντομάτα και φέτα, στραπατσάδα, καγιανάς ή κοσκοσέλα. Ανάλογα με το από που κατάγεται ο καθένας έχει το ονομάζει και διαφορετικά!

Tip: Δε βάζουμε πολλά αυγά γιατί θα γίνει μία σφιχτή ομελέτα. Για ένα ζουμερό αποτέλεσμα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι λίγο πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά.

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

6 ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά

½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα:

φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε ελαφρώς στο multi. Αδειάζουμε το μείγμα ντομάτας σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε στο multi μαζί με λίγο από το μείγμα ντομάτας που έχουμε και τις πολτοποιούμε επίσης,

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Έπειτα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις ντομάτες και τις πιπεριές και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα και δυόσμο.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα