1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ελαφρύ μοσχαράκι Στρογγανόφ με σάλτσα γιαουρτιού | Συνταγές

Μοσχαράκι Στρογγανόφ, ένα ελαφρύ πιάτο από τη Ρωσία, που λόγω της νοστιμιάς του και της απλότητας των υλικών και της παρασκευή του έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλο το κόσμο. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του πιάτου, εδώ σας δίνουμε μια συνταγή σε μια εύκολη και ελαφριά εκδοχή αυτού του αγαπημένου πιάτου που σίγουρα θα απολαύσετε. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι, σπαλομίτα, κιλότο ή νουά)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες (ή champignon σε κονσέρβα)
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 200 γρ. sour cream ή 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό+ 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες ή Μετσόβου ή Πηλιορείτικες (ή λαζάνια ή παπαρδέλες)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά το κρέας, το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μπουκίτσες διαστάσεων 2×2 εκ. περίπου. 
  2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε καλά τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα ή τσιμπίδα και τα μεταφέρετε σε μπολ το οποίο σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. 
  3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια για 10 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να “αναπνεύσει” και εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  4. Προσθέτετε το ζωμό κότας, τη μουστάρδα, ξαναβάζετε και τα σοταρισμένα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας, σε χαμηλή φωτιά, για 2 περίπου ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός αλατοπιπερώνετε το φαγητό σας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και ανακατεύετε. 
  5. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη sour cream ή το γιαούρτι ανακατεμένο καλά με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά το φαγητό και το σερβίρετε αμέσως με ζεστές χυλοπίτες που ήδη έχετε βράσει και έχετε στραγγίξει, πασπαλισμένο με το ψιλοκομμένο άνηθο ή τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού. 

Αρχική σελίδα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ελαφρύ μοσχαράκι Στρογγανόφ με σάλτσα γιαουρτιού

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα