1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο | Συνταγές


Γαρίδες σαγανάκι με ζουμερές γαρίδες σβησμένες με ούζο, με ντομάτα, πιπεριές και τυρί φέτα που απογειώνει τη γεύση του. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα μοναδικό, αγαπημένο πιάτο για να το απολαύσετε όλοι εσείς οι λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο. Το σερβίρετε σαν ορεκτικό ή μεζέ με το ουζάκι σας ή με ρύζι πιλάφι για το απόλυτο γεύμα ή δείπνο και γευτείτε την υπέροχη, πλούσια γεύση του θα σας μείνει αξέχαστη.

Υλικά συνταγής

  • 20-25 μέτριες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. βούτυρο 
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κοφτό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο 
  • 3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πιπεριά κέρατο πράσινη, κομμένη 
  • 50-55 ml ούζο
  • ½-1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 100 γρ. φέτα ψιλο-θρυμματισμένη (αυξομειώστε την ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • λίγη πάπρικα ή κόκκινο γλυκό πιπέρι για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες. Βγάζετε τα κελύφη τους (αφήνοντας προαιρετικά τις ουρίτσες) και αφαιρείτε και το εντεράκι τους. Κόβετε τα λαχανικά: τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τα μεταφέρετε σε χωριστά μπολ και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Βάζετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνετε την 1 κ.γ. βούτυρο μαζί με 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λ από κάθε πλευρά. Τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με τον αποξηραμένο βασιλικό. Μετά τις σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιάτο.
  3. Μετά στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο 1 κ.γ. βούτυρο μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύετε για περίπου 1/2 λ.
  4. Μόλις το σκόρδο βγάλει το άρωμά του (μην το αφήσετε πολύ γιατί θα μαυρίσει) ρίχνετε τις κομμένες πιπεριές, λίγο αλατοπίπερο και προαιρετικά την πιπερίτσα ή καγιέν, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  5. Μόλις μαλακώσουν προσθέτετε τις ντομάτες, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγομαγειρεύετε για 6-8 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και οι ντομάτες και να “δέσει” η σάλτσα.
  6. Αμέσως μετά ξαναβάζετε τις γαρίδες στο τηγάνι, ανακατεύετε προσεκτικά απλώνετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα, σκεπάζετε πάλι το τηγάνι με το καπάκι του και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 3 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει η φέτα.
  7. Σερβίρετε ζεστό το σαγανάκι σας ως μεζέ με χωριάτικο ψωμί και ουζάκι. Αν θέλετε να το σερβίρετε ως γεύμα ή δείπνο παράλληλα με το σαγανάκι έχετε ετοιμάσει ρύζι πιλάκι ή πατάτες τηγανιτές για να το συνοδεύσετε. Καλή σας απόλαυση. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα