1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρολάκια με ζαμπόν, γαλοπούλα, γραβιέρα και παρμεζάνα | Συνταγές


Χριστουγεννιάτικα πεντανόστιμα ρολάκια με τραγανό φύλλο γεμιστά με ζαμπόν, γαλοπούλα, γραβιέρα και παρμεζάνα. Μια απλή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το τέλειο ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι σας!

Υλικά για 2 ρολά 

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα
  • 1 αυγό + 1 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. καπνιστό στήθος γαλοπούλας σε φέτες
  • 200 γρ. ζαμπόν καπνιστό σκέτο ή χοιρινό
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι (μαυροκούκι)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε το αυγό και το νερό σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάτε καλά με πιρούνι ή με σύρμα. Τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη τα 2 ειδών τυριά και τα αναμιγνύετε καλά. Κόβετε τα ζαμπόν σε μεγάλα κομμάτια και τα αναμιγνύετε. Τα αφήνετε όλα στην άκρη.
  2. Ξεδιπλώνετε το φύλλο ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πασπαλίζετε την επιφάνειά του με λίγο αλεύρι και με έναν πλάστη το ανοίγετε σε ένα λεπτότερο ορθογώνιο σχήμα. Με την μακρύτερη πλευρά του φύλλου στραμμένη προς το μέρος σας, αφήνετε περίπου 15 εκ. περιθώριο, για να διπλώσετε εύκολα το ρολό, και στρώνετε μια στρώση από το μείγμα της παρμεζάνας με τη γραβιέρα (λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα τυριών).
  3. Πάνω από το μείγμα τυριών τοποθετείτε τα 2 ειδών ζαμπόν αφήνοντας 4 εκ. περιθώρια από τις άκρες  της σφολιάτας και από πάνω πασπαλίζετε λίγα ακόμα τριμμένα τυριά. Μπορείτε να βάλετε εναλλάξ σε στρώσεις, δηλ. τυριά, ζαμπόν, τυριά, ζαμπόν, τυριά, τη μισή ποσότητα των υλικών για να έχετε την άλλη μισή ποσότητα για το δεύτερο ρολό.
  4. Στη συνέχεια με ένα πινέλο αλείφετε με νερό τη σφολιάτα στο περιθώριό της περιμετρικά και ξεκινώντας από την μακριά πλευρά, τυλίγετε καλά το ρολό. Γυρίζετε τις άκρες σαν “καραμελίτσα” για να σφραγιστεί καλά το μείγμα και τοποθετείτε το ρολό σας σε ένα μεγάλο ταψί με την “ραφή” του προς τα κάτω.
  5. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το 2ο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα μισά υλικά γέμισης και τοποθετείτε και το 2ο ρολό στο ταψί. Αλείφετε και τα δύο ρολά με με το μείγμα αυγού-νερού τα πασπαλίζετε με το μαύρο σουσάμι, ή το ένα με μαύρο σουσάμι, το δεύτερο με κανονικό σουσάμι.
  6. Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε για 20 λ να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, για να μην “πανιάσει” το κάτω μέρος του φύλλο. Τα κόβετε σε κομμάτια και τα σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Σημείωση: Μπορείτε στη συνταγή να χρησιμοποιήσετε ότι ζαμπόν επιθυμείτε όπως και να αντικαταστήσετε τα προτεινόμενα τυριά με άλλα επιλογής σας που λιώνουν εύκολα όπως γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα κ.λ.π.

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολάκια με ζαμπόν, γαλοπούλα, γραβιέρα και παρμεζάνα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα