1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Αρνίσια παϊδάκια με μουστάρδα και ρίγανη | Συνταγές


Πεντανόστιμα, ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με μουστάρδα και ρίγανη που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα τέλειο με για το ουζάκι ή το κρασάκι σας αλλά και ένα τέλειο γεύμα σερβιρισμένο με ζεστές πίτες για σουβλάκι, πατατούλες τηγανιτές και μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα για όλη την οικογένεια!!!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά παϊδάκια από αρνίσιο μπούτι
  • ½-1 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή φρέσκου θυμαριού χοντροκομμένα ή 1½ κ.σ. ξερή ρίγανη ή θυμάρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού (70 γρ.) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη επιλογής σας
  • 1 κοφτό κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα παϊδάκια σας με το αλάτι και το μυρωδικό επιλογής σας και τα τρίβετε καλά με τις παλάμες σας να καλυφθούν. Σε άλλο μικρό μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμιχθούν πλήρως.
  2. Περιχύνετε με το μείγμα μουστάρδας τα παϊδάκια, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα, ιδανικά μπορείτε μέχρι και 4-5 ώρες. 
  3. Προθερμαίνετε το γκριλ, λαδώνετε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τη τοποθετείτε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω τοποθετείτε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσετε το φούρνο. 
  4. Στραγγίζετε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζετε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζετε και από τις 2 πλευρές με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αραδιάζετε στη λαδωμένη σχάρα. Τα ψήνετε για περίπου 5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν, ανάλογα με το πάχος τους, όσο σας αρέσει. 
  5. Εναλλακτικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μια στρώση, απλώνετε όλα τα παϊδάκια και τα ψήνετε για 20-25 λ, πάντα ανάλογα με το πάχος τους, ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  6. Σερβίρετε τα παϊδάκια σας ζεστά περιχυμένα με φρέσκο χυμό λεμονιού και τα συνοδεύετε με πίτες για σουβλάκι που τις ζεσταίνετε ελαφρώς στο καυτό φούρνο, με πεντανόστιμες τραγανές πατάτες (συνταγές εδώ) και μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσια παϊδάκια με μουστάρδα και ρίγανη

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα