1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κασεροπιτάκια αφράτα (Video) | Συνταγές


[*][*]

Πεντανόστιμα, λαχταριστά αφράτα κασεροπιτάκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια απλή

και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε τα τέλεια κασεροπιτάκια σαν ορεκτικό, ή στα παιδικά πάρτυ και το μπουφέ σας, στο σχολείο, στο γραφείο, στο πικ νικ. Μια συνταγή που με τη βοήθεια του βίντεο, όπου θα δείτε την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα, θα μπορέσετε να φτιάξετε και να απολαύσετε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια που φάγατε ποτέ και όλοι εσείς οι αρχάριοι.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι μαγιά 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 250 ml νερό
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι 
  • 1 συσκευασία των 200 γρ τυρί κασέρι (όσο πάρει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύετε καλά με σύρμα τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτετε το νερό, το σπορέλαιο, τη λιωμένη μαργαρίνη και το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  2. Με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίζετε να ρίχνετε, τμηματικά, κουταλιά κουταλιά, τη μισή ποσότητα του αλευριού, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματώνεται πλήρως. Προσθέτετε το αλάτι και συνεχίζετε να ρίχνετε, με τον ίδιο τρόπο, όσο απαιτηθεί για να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας. 
  3. Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 λ τουλάχιστον. Στη συνέχεια τη πλάθετε πάλι ελαφρώς και με ένα πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. 
  4. Κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια και τα “ανοίγετε” ελαφρώς. Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού μπαστουνάκια κασεριού (ποσότητα επιλογής σας) και τα τυλίγετε όπως θα δείτε στο βίντεο. 
  5. Μπορείτε να τα αφήσετε και να τα ψήσετε ως έχουν αλειμμένα με λίγο λιωμένο βούτυρο πασπαλισμένα με σουσάμι ή προαιρετικά, για περισσότερη εξαιρετική γεύση, να τα περάσετε πρώτα από καραμελωμένο νερό και μετά από σουσάμι, που έχετε ρίξει σε ένα μπολ ή και με λίγο μαυροκούκι. [*]
  6. Αραδειάζετε τα κασεροπιτάκια σας σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό ταψί ψησίματος και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. 

 

[*] Για το καραμελωμένο νερό: Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι, καραμελώνετε 80 γρ. ζάχαρη και όταν είναι έτοιμη (λιώσει η καραμέλα και πάρει ένα ελαφρύ καστανοκόκκινο χρώμα) προσθέτετε με προσοχή 500 ml ζεστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί η καραμέλα.

Δείτε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κασεροπιτάκια αφράτα (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα