Μια υπέροχη συνταγή για ένα καταπληκτικό πιάτο. Μοσχαράκι κοκκινιστό βρασμένο σε κόκκινο κρασί. Συνοδεύστε το με τραγανά κρουτόνς και με ρύζι, ή πουρέ ή ζυμαρικά αρεσκείας και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
- 2 καρότα σε μικρά κομματάκια
- 2 κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια
- 2 κλωνάρια σέλερυ, σε μικρά κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι πιπέρι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε, πασπαλίζοντάς τες με αλεύρι απ” όλες τις πλευρές.
- Ζεσταίνετε το 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες κρέατος απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και θωρακισθούν.
- Ψιλοκόβετε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνετε τη δάφνη, το θυμάρι, τις 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, όλο το κρασί, το πελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, σκεπάζετε το σκεύος και μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2:30 ώρες περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαλακώσει καλά το κρέας. Αν το κρέας είναι έτοιμο και η σάλτσα δεν έχει δέσει καλά ξεσκεπάζετε το καπάκι τα τελευταία 10-15 λ βρασίματος.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αφαιρείτε τη δάφνη και το κλωνάρι θυμαριού και το σερβίρετε ζεστό με κρουτόνς (βλέπε συνταγή εδώ) πασπαλισμένο με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε το με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ζυμαρικά αρεσκείας σας και απολαύστε το.
Προσαρμοσμένο από Πηγή
25/09/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί