1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί | Συνταγές


Μια υπέροχη συνταγή για ένα καταπληκτικό πιάτο. Μοσχαράκι κοκκινιστό βρασμένο σε κόκκινο κρασί. Συνοδεύστε το με τραγανά κρουτόνς και με ρύζι, ή πουρέ ή ζυμαρικά αρεσκείας και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
  • 2 καρότα σε μικρά κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερυ, σε μικρά κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε, πασπαλίζοντάς τες με αλεύρι απ” όλες τις πλευρές.
  2. Ζεσταίνετε το 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες κρέατος απ” όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και θωρακισθούν.
  3. Ψιλοκόβετε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνετε τη δάφνη, το θυμάρι, τις 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, όλο το κρασί, το πελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, σκεπάζετε το σκεύος και μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2:30 ώρες περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαλακώσει καλά το κρέας. Αν το κρέας είναι έτοιμο και η σάλτσα δεν έχει δέσει καλά ξεσκεπάζετε το καπάκι τα τελευταία 10-15 λ βρασίματος. 
  5. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αφαιρείτε τη δάφνη και το κλωνάρι θυμαριού και το σερβίρετε ζεστό με κρουτόνς (βλέπε συνταγή εδώ) πασπαλισμένο με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδέψτε το με πουρέ, ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ζυμαρικά αρεσκείας σας και απολαύστε το.

Προσαρμοσμένο από Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα