1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Τα σημάδια ότι είσαι έτοιμος για καλή σχέση


Μια καλή σχέση μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Στήριξη. Αγάπη άνευ όρων. Συντροφιά χωρίς ανάγκη για γκράντε ρομάντζα, απλώς δύο άνθρωποι να ηρεμούν παρέα. Πάθος και ένταση επειδή είστε και οι δυο φλογερές ψυχές – μα έχετε βρει τρόπο να ενώσετε και να δαμάσετε την φλόγα σας.

Όλα αυτά είναι υπέροχα στην θεωρία, αλλά στην πράξη έχουν μερικά προαπαιτούμενα: Πρώτα να ξέρεις ότι είσαι όντως σε θέση να αναζητήσεις κάτι τέτοιο, ειλικρινά. Δεύτερον, να έχεις κάνει την δουλειά σου για να μπορείς να διατηρήσεις μια τέτοια σχέση (hint: Επικοινωνιακές δεξιότητες). Τρίτον, και πάντα μετά από τα προηγούμενα δύο, να βρεις και τον κατάλληλο άνθρωπο. Που είναι λιγότερο δύσκολο απ’ ό,τι ακούγεται αν έχεις φροντίσει να ξέρεις τον εαυτό σου από πριν: Θα σπαταλήσεις λιγότερο χρόνο στην αναζήτηση επειδή θα ξέρεις ήδη τι χρειάζεσαι και τι πρέπει να αποφεύγεις για το καλό σου.

Αυτά είναι μερικά υπέροχα σημάδια ότι έχεις φτάσει σ’ αυτό το σημείο – ή, αν θες, προτροπές για να φτάσεις, αν δεν είσαι ακόμα εκεί.

Ξέρεις τι θες από έναν άνθρωπο, αλλά ξέρεις επίσης ότι οι άνθρωποι δεν έρχονται κατά παραγγελία. Συνεπώς αυτά που θες δεν είναι δυσθεώρητα ύψη, αλλά νορμάλ ανθρώπινες συμπεριφορές. Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις, τα χτίζεις, τα προσαρμόζεις.

Έχεις αφήσει στην άκρη την ιδέα ότι θα ολοκληρωθείς όταν βρεις μια σχέση. Και δεν το λέμε με την έννοια της ρομαντικής ολοκλήρωσης, μιλάμε για τον κρυφό σου κοινωνικό φόβο ότι θα μείνεις στο ράφι, ότι είσαι δυσλειτουργικός, ότι έχεις τον ανθρωποδιώχτη. Επειδή αυτός είναι ο αληθινός φόβος που κινεί την μπούρδα της αλληλοσυμπλήρωσης.

Με το που δεις να μπαίνουν όροι και προϋποθέσεις σε μία νέα σου γνωριμία, έχεις κάνει μεταβολή και έφυγες. Όχι τίποτα άλλο, νιώθεις ότι μεγάλωσες λίγο για να κάνεις παζάρια και το εμπόρευμα να είναι τα συναισθήματά σου.

Μετά από ώριμη σκέψη, αποδέχτηκες ότι δεν πάει κάτι στραβά με ‘σένα. Και όταν το λέμε αυτό, δεν εννοούμε ότι ξέχασες το κόνσεπτ της αυτοκριτικής. Εννοούμε ότι πέταξες από πάνω σου κοινωνικές προσδοκίες που αφορούν τις ερωτικές σχέσεις και το πώς πρέπει να φέρεσαι. (Από τους περιορισμούς του κοινωνικού φύλου μέχρι την εμμονή ότι το βιολογικό φύλο επηρεάζει σώνει και καλά την συμπεριφορά μας.)

Καταλαβαίνεις ότι για να γνωρίσεις ένα καλό άτομο πρέπει να γνωρίσεις (και να βγεις) με αρκετούς ανθρώπους. Επίσης καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να πάρεις εργολαβεία, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν δίνεις στον εαυτό σου αρκετό χρόνο να γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους. Πρώτα λύνεις τα θέματα που έχεις, μετά γνωρίζεις τον κόσμο. Δεν γνωρίζεις τον κόσμο για να αποσπάσεις την προσοχή από τα θέματά σου. Αυτό είναι φουλ αντιπαραγωγικό και βάζεις και μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από τις σχέσεις σου.

 

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα