1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Νόστιμο μεξικάνικο burger με κοτόπουλο με πιπεριές χαλαπένιος

Ένα γεύμα που μπορεί να είναι έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά! Περιέχει κοτόπουλο, τυρί και ψωμί! Υπάρχει, όμως, και ένα υλικό το οποιο ακούγεται πολύ τελευταία, οι πιπεριές χαλαπένιος, οι οποίες  κυκλοφορούν φρέσκιες και σε κονσέρβα. Οι συγκεκριμένες πιπεριές είναι πολύ δημοφιλείς στη μεξικάνικη κουζίνα: χρησιμοποιούνται σε σάλτσες, γεμίζονται με τυρί, συνοδεύουν και ψάρι ή κρέας κ.α. Σε αποξηραμένη μορφή ονομάζονται chipotle chili, μια παραλλαγή που χρησιμοποιούμε και σήμερα στο burger μας, αλλά σε μορφή spread!

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλου

1 κουταλιά πάστα αποξηραμένης πιπεριάς (chipotle sauce)

1 χυμό από λάιμ

1-2 φέτες τυρί

1/2 αβοκάντο

2 τομάτες τσέρι κομμένες

3-4 φέτες από πιπεριές χαλαπένιος τουρσί

1/2 σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ψωμάκι μπριος, κομμένο στα δυο

Εκτέλεση: Τυλίξτε το κοτόπουλο σε διάφανη μεμβράνη και με τον πλάστη κάντε το μια φέτα ενός περίπου εκατοστού! Ανακατέψτε την πάστα πιπεριάς με λίγο χυμό λάιμ και απλώστε την πάνω στο κοτόπουλο. Θερμάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε το τυρί και το ψωμάκι με την έξω πλευρά προς το τηγάνι ίσα για να πάρει λίγο χρώμα!

Λιώστε το αβοκάντο μαζί με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και ανακατέψτε μαζί τις τομάτες, τις πιπεριές χαλαπένιος και το σκόρδο. Αλατοπιπερώστε και απλώστε το τελευταίο μείγμα στο κάτω μέρος του ψωμιού. Τοποθετήστε από πάνω το κοτόπουλο με το τυρί και το πάνω μέρος από το ψωμάκι!.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα