1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μύδια πιλάφι | Συνταγή | aitoloakarnanianews.gr


Εκτέλεση

Για τα μύδια πιλάφι, θα χρειαστούμε ένα κιλό φρέσκα μαύρα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα. Δείτε πως να τα καθαρίσετε σωστά και πολλά ακόμα μυστικά εδώ.

Κρατάμε τις φουντίτσες από το φινόκιο και τις φυλάμε για το τέλος.

Σε μία πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, την καυτερή πιπεριά και τα σκόρδα σπασμένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το ξινόχοντρο, τα ντοματίνια και το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1/2 λίτρο νερό. Σιγοβράζουμε για 10-12΄.

Τότε, στην επιφάνεια του πιλαφιού χώνουμε τα μύδια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. Ένα καλό ανακάτεμα θα τα βοηθήσει να ανοίξουν ευκολότερα και γρηγορότερα.

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και πασπαλίζουμε με τις φουντίτσες από το φινόκιο ψιλοκομμένες.

Επειδή τα μύδια έχουν αρκετή θάλασσα μέσα τους, η οποία με το άνοιγμά τους θα βγει στο πιλάφι, μην αλατίζετε αν δε δοκιμάσετε πρώτα. Συνήθως δεν χρειάζεται αλάτισμα. Σερβίρουμε το πιλάφι με τέταρτα λεμονιού.

Σας αρέσουν τα μύδια; Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές για να τα μαγειρέψετε εδώ. Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά για να καθαρίσετε και να συντηρήσετε σωστά όλα τα θαλασσινά.

Εκτός από μύδια πιλάφι, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω εύκολη και φανταστική συνταγή

Γρήγορο πιλάφι με γαρίδες


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα