1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 10 λ (Video) | Συνταγές



Μπανάνα, σοκολάτα και καραμέλα… συνδυασμός σκέτη κόλαση! Λαχταριστό πεντανόστιμο μπανόφι έτοιμο σε 10 λ στο .. ποτήρι σας. Ποιος από εσάς μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το δροσερό γλυκάκι και να μην το απολαύσει με τους αγαπημένους του ή τους επισκέπτες του όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Μια απλή και πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία παρασκευής της και για την υπέροχη γεύση του μπανόφι που θα γευτείτε μέσα σε 10 λ από την ώρα που θα το ξεκινήσατε.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive, τριμμένα στο μούλτι

  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 

  • 1 ώριμη μπανάνα 

  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο έτοιμο εμπορίου (Royal στα Σ.Μ.) ή φτιάξε το δικό σας σπιτικό (συνταγή εδώ)
  • 1 πρέζα αλάτι 

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 

  • 350 γρ. φυτική σαντιγί

  • λίγη σοκολάτα τριμμένη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το καραμελωμένο γάλα και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα.
  2. Κόβετε την μπανάνα σε ροδέλες, τις περιχύνετε με το λεμόνι και τις ανακατεύετε καλά να πάει παντού το λεμόνι. Μεταφέρετε το καραμελωμένο γάλα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σε δεύτερο κορνέ μεταφέρετε τη φυτική σαντιγί.
  3. Παίρνετε 5-6 κουπάκια ή κοντά ποτήρια, απλώνετε στη βάση τους μια στρώση μπισκότου, από πάνω περιμετρικά το καραμελωμένο γάλα, με το κορνέ, στο κέντρο τους από 2 ροδέλες μπανάνας και από πάνω μια στρώση σαντιγί. (Δείτε το βίντεο).
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά, με στρώσεις μπισκότου, καραμέλας, μπανάνας και τελειώνετε με στρώση σαντιγί. Γαρνίρετε τα μπανόφι σας με τριμμένο μπισκότο με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τριμμένη σοκολάτα. Καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπανόφι πανεύκολο έτοιμο σε 10 λ (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα