1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπιφτέκια φούρνου γεμιστά με τυρί- Το απόλυτο μεσημεριανό φαγητο


Τα μπιφτέκια στο φούρνο είναι ένα φαγητό στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί! Είτε με πατάτες, είτε με ρύζι, είτε με πουρέ είτε και ως burger, τα μπιφτέκια ταιριάζουν με τα περισσότερα συνοδευτικά και αν καταφέρτε να τα κάνετε αφράτα και να τα γεμίσετε με τυρί, τότε απογειώνονται στη γεύση!

Εμείς σας προτείνουμε μία πανόστιμη συνταγή!

Υλικά:

1 κιλό, μοσχαρίσιος κιμάς

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά

2 αυγά

4 φέτες μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα, ψωμί

2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος μαϊντανός

200 γρ. φέτα

λίγο αλάτι

πιπέρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο. Κόβετε το τυρί σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθετε 12 μπιφτέκια και τοποθετείτε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν. (Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα περιχύσετε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλετε στο φούρνο.)


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα