1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπακλαβάς πανεύκολος και ζουμερός (Video) | Συνταγές


Μπακλαβάς… ένα αγαπημένο ανατολίτικο σιροπιαστό γλυκό αγαπημένο μικρών και μεγάλων που γίνεται με άπειρες παραλλαγές και ποικιλίες, με πολλές διαφορετικές και απίθανες γεμίσεις όλες υπέροχες η μια καλύτερη από την άλλη. Εδώ σας δίνουμε μια απλή, πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα ζουμερό, με μπόλικο σιρόπι μπακλαβά για να τον φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και να εντυπωσιάσετε όποιον το δοκιμάσει!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά, κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα (OXI αλεσμένα στο multi)
  • 1 γεμάτο κ.γ. κανέλα 
  • 1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο (προαιρετικά)
  • Για το σιρόπι
  • 660 γρ. ζάχαρη
  • 850 ml νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Ρίχνετε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύετε με σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει βράση. Αφού κοχλάσει το αφήνετε να βράσει για 3 λ, μετά το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το λεμόνι και τη βανιλίνη και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. 
  2. Για το μπακλαβά: Σπάτε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια (βλέπε βίντεο) τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε τη κανέλα, προαιρετικά και το γαρίφαλο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Βυτυρώνετε καλά ένα ταψί 33×23 εκ. περίπου και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς.
  3. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Στρώνετε τα μισά φύλλα στο ταψί, το ένα πάνω στο άλλο βουτυρωμένα καλά ένα ένα. Απλώνετε ισομερώς από πάνω όλη τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο (γυρίζοντας τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα) και πάλι καλά βουτυρωμένα ένα ένα.
  4. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20-30 λ για να κρυώσει και να κόβεται εύκολα και μετά το κόβετε σε κομμάτια (με το τρόπο που θα δείτε στο βίντεο), φροντίζοντας το μαχαίρι να φτάσει μέχρι τη βάση του ταψιού και να κόψει και τα κάτω φύλλα για να σιροπιαστεί καλά στη συνέχεια
  5. Το ραντίζετε στην επιφάνειά του με λίγο νερό και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λ (1:15 ώρα) ή μέχρι να ψηθεί καλά, πάρει ένα χρυσό χρώμα και γίνει τραγανό το φύλλο. Το ξεφουρνίζετε και αμέσως, όπως είναι καυτός ο μπακλαβάς τον σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια ή να τα αναμίξετε με ότι ξηρούς καρπούς θέλετε όπως αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης κ.λ.π. Επίσης αντί να βάλετε τη γέμιση όλη μαζί στη μέση του μπακλαβά μπορείτε πασπαλίζετε με αυτή ένα ένα τα βουτυρωμένα φύλλα. 

Τέλος μπορείτε να ετοιμάσετε το μπακλαβά σας, να τον διατηρήσετε στο ψυγείο σας άψητο και να τον ψήσετε όποτε θέλετε. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπακλαβάς πανεύκολος και ζουμερός (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα