1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τάρτα σοκολάτας (Video) | Συνταγές


[*][**][*]

Μια υπέροχη, τραγανή τάρτα σοκολάτας (Tarte au Chocolat), με μια εξαιρετική, σπιτική τραγανή βάση (Pate Sablee) και μια τέλεια γέμιση, λεία, μεταξένια και σοκολατένια, που ο συνδυασμός της με τη τραγανή κρούστα της δίνει μια ακαταμάχητη γεύση. Μια εύκολη Γαλλική συνταγή (από εδώ) για μια σοκολατένια τάρτα για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Διακοσμήστε τη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και απολαύστε τη!

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση (Pate Sablee): [*]
  • 110 γρ. βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας 
  • 30 γρ. (1/4 φλ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 160 γρ. (1 ¼ φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. (½ φλ.) αλεσμένα αμύγδαλα [**]
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. (15 ml) γάλα
  • Για τη γέμιση σοκολάτας:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ημίγλυκη 55-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 160 ml (2/3 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% 
  • 80 ml (1/3 φλ.) γάλα πλήρες
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) ζάχαρη 
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 2 αυγά

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ.
  2. Πολτοποιείτε, σε σκόνη, τα αμύγδαλα στο multi. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το αλάτι τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα βουτύρου.
  3. Παίρνετε μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μην τα ανακατέψετε πολύ και σφίξει η ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και πιέζετε με τη παλάμη σας να δημιουργηθεί ένας “δίσκος” και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ τουλάχιστον. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
  4. Μετά τα 30 λ ψύξης, βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολες, (ή κάτω σε λαδόκολα και πάνω σε πλαστική μεμβράνη) και με ένα πλάστη την “ανοίγετε” σε στρογγυλό “φύλλο” με διάμετρο 29-30 εκ. Στρώνετε καλά το φύλλο ζύμης, στη βάση και τα τοιχώματα, μιας  βουτυρωμένης ταρτιέρας διαμέτρου 20 ή 23 εκ. και κόβετε τη ζύμη που εξέχει πάνω από τα τοιχώματα περιμετρικά. 
  5. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ περίπου. Μετά, με ένα πιρούνι, τρυπάτε τη ζύμη σε μερικά σημεία στη βάση της. Στρώνετε καλά πάνω στη ζύμη μια λαδόκολα, τη γεμίζετε με ωμά φασόλια ή ρεβύθια ή ρύζι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
  6. Στη συνέχεια τη βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τα όσπρια και τη λαδόκολα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 12-15 λ ; ή μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο, μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σας στους 160 βαθμούς και αφήνετε τη ψημένη βάση στην άκρη να κρυώσει πριν ρίξετε τη γέμιση. 
  7. Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα και το αφήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να κάψει και αρχίσει να παίρνει βράση. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. 
  8. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε και τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη ψημένη βάση και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ. 
  9. Βγάζετε τη τάρτα σας από το φούρνο, την αφήνετε στη θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά και στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πριν τη σερβίρετε τη διακοσμείτε με υλικά προτίμησής σας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Aν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε τη σπιτική βάση (Pate Sablee), η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο, αν και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλαχτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζύμη για τάρτες (π.χ. Pillsbury ή άλλη επιλογής σας) και να προψήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. 

[**] Για να πολτοποιηθούν καλά τα αμύγδαλα στο multi θα πρέπει να είναι στεγνά και ξηρά. Αν τα βράσετε για να τα ξεφλουδίσετε και είναι μαλακά και υγρά, θα πρέπει να τα ψήσετε για λίγο στο φούρνο ώστε να στεγνώσουν και ξηραθούν και αφού κρυώσουν θα τα πολτοποιήσετε στο multi.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τάρτα σοκολάτας (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα