1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Αυτές είναι οι πιο φιλικές LGBTQ+ πόλεις αν είσαι single


Το 1 στα 10 άτομα σε όλο τον κόσμο αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQ+, ποιες όμως πόλεις προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες για γνωριμίες και dating στην κοινότητα;

Αναλύοντας 6 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού του ανύπαντρου πληθυσμού, του αριθμού των LGBTQ+ μπαρ και κλαμπ και των βαθμολογιών κατά των διακρίσεων, η Compare The Market AU αποκάλυψε μια σχετική λίστα. 

Η Νέα Υόρκη, κατέλαβε την πρώτη θέση με βαθμολογία 3,557, ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα με το Βερολίνο, το Άμστερνταμ, το Ελσίνκι και το Λονδίνο να βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Με μια μακρά ιστορία LGBTQ+ ακτιβισμού που χρονολογείται από τις ταραχές του Stonewall το 1969, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη (3.557) δεν είναι μόνο η κορυφαία πόλη των ΗΠΑ για LGBTG+ ραντεβού, αλλά και η κορυφαία πόλη παγκοσμίως. Με συνολικά 27 LGBTQ+ μπαρ και κλαμπ στην πόλη, υπάρχουν πολλές περιοχές για να συναντήσει κανείς singles, με μπαρ όπως το Stonewall Inn να αποτελούν εμβληματικό κομμάτι της queer ιστορίας. 

Η queer νυχτερινή ζωή του Βερολίνου είναι αναμφισβήτητα η πιο ακμάζουσα της Ευρώπης με 14 κλαμπ και μπαρ LGBTQ+  και τη συνοικία Schöneberg, η οποία αποτελεί την καρδιά της LGBTQ+ κουλτούρας του Βερολίνου.

Το Άμστερνταμ είναι ένας άλλος ευρωπαϊκός πρωτοπόρος στην ιστορία των LGBTQ+, καθώς νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2001 – και με 16 LGBTQ+ μπαρ, υπάρχουν πολλά στέκια σε όλη την πόλη για να συναντήσει κανείς μελλοντικούς συντρόφους.

Αν αναρωτιέσαι πού βρίσκεται η Αθήνα τότε θα πρέπει να κοιτάξεις… χαμηλά. Η πόλη μας βρίσκεται στην τελευταία (50ή) θέση της λίστας με μόλις 1.083/4, κάτω από την Νάπολη και το Περθ.

 

 




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα