1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς επιτυγχάνεται το Edging;



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 19:14

Το Edging είναι μια τεχνική ηθελημένης καθυστέρησης του οργασμού. Μπορεί να έχει οφέλη τόσο όταν ασκείται κατά τον αυνανισμό όσο και κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα με σύντροφο. 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής, το edging  μπορεί να αυξήσει την ένταση της σεξουαλικής δραστηριότητας και τη διέγερση, καθώς και να προάγει μια πιο ικανοποιητική κλιμάκωση της ευχαρίστησης.

Το Edging θα μπορούσε επίσης να αυξήσει την ένταση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση.  

Στο πλαίσιο του ζευγαριού η τεχνική χρησιμοποιείται σαν ένας τρόπος να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο συντρόφων αναφορικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Η ανάπτυξη της σεξουαλικής εμπιστοσύνης και οικειότητας είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για νέα ζευγάρια όπου το στοιχείο της αμηχανίας και της νευρικότητας είναι προεξάρχον.

Το Edging μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα χρήσιμο μέσο καλύτερης κατανόησης των σεξουαλικών ενδιαφερόντων του ατόμου. Οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι της αναστολής της σεξουαλικής κορύφωσης βοηθάει τα άτομα να μάθουν περισσότερα για τα σεξουαλικά ερεθίσματα καθώς και να διερευνήσουν νέες δραστηριότητες μέσα στο φάσμα της σεξουαλικότητας

Η τεχνική του Edging, περιλαμβάνει τα παρακάτω 4 βήματα: 

  • Την έναρξη του σεξουαλικού ερεθισμού.
  • Την αλλαγή της έντασης του ερεθισμού ή η διακοπή αμέσως πριν τον οργασμό. 
  • Την αύξηση της έντασης του ερεθισμού ξανά μετά από μια μικρή καθυστέρηση.
  • Την επανάληψη των βημάτων αυτών σε κύκλους. 

Η πρακτική του edging  μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Για παράδειγμα κάποιοι άνδρες εξασκούν την τεχνική της πίεσης, γνωστή και ως μέθοδο  “squeeze ”,  κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Η τεχνική περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης στην κορυφή του πέους ώστε να αποφευχθεί η εκσπερμάτιση. Κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα με σύντροφο, το edging μπορεί να περιλαμβάνει την αλλαγή θέσης ή τη μείωση της έντασης ακριβώς πριν τον οργασμό. Είναι σημαντικό οι δυο σύντροφοι να συζητούν σχετικά με τη χρήση της τεχνικής πριν τη δοκιμάσουν και να διασφαλίζεται, όχι απλά μια συγκαταβατική συναίνεση, αλλά μια ενθουσιώδης συμφωνία για τη δόκιμη μιας νέας εμπειρίας.

Το edging  ενδεχομένως δεν ταιριάζει σε όλους. Είναι ωστόσο μια ασφαλής τεχνική με πολλά οφέλη. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ίσως πιο εύκολο ένα άτομο να δοκιμάσει την τεχνική στο πλαίσιο της αυνανιστικής πρακτικής. Η προσωπική αυτή εμπειρία θα το βοηθήσει να αποφασίσει εάν θέλει να τη δοκιμάσει και κατά τη σεξουαλική επαφή με σύντροφο. Εάν αποφασίσει να προχωρήσει θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλίσει ότι ο/η σύντροφος του νιώθει άνετα με την τεχνική κι ενδιαφέρεται να τη δοκιμάσει.

Πηγή: andrologia.gr 


 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 19:14



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα