1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

Πώς να γνωρίσεις κόσμο σε μπαρ σε 5 δύσκολα βήματα


Ναι, το να γνωρίσεις κόσμο είναι δύσκολο. Ναι, το να φλερτάρεις είναι δύσκολο. Αν είσαι ένας άνθρωπος που έχει έστω και ένα κοινωνικά αδέξιο κύτταρο πάνω του, αν δεν είσαι δηλαδή κάποιου είδους εξελιγμένος δημαγωγός, κάποιου είδους πείραμα που δημιουργήθηκε στα έγκατα ενός πορνογραφικού Φρανκενστάιν εργαστηρίου… το να βγεις και να γκομενίσεις φαίνεται περισσότερο βουνό απ’ ό,τι νόμιζες.

Ή μήπως τα βλέπεις λάθος;

Μήπως το φλερτ και η γνωριμία με κόσμο πρέπει να είναι κάπως δύσκολες από μόνες τους; Επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να φιλτράρεις τις ενοχλητικές παρουσίες από τις ίσως ενδιαφέρουσες παρουσίες. Και δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνεις ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί να σε εκπλήξουν, απλά ποτέ δεν ξέρεις αν αυτή η έκπληξη θα είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη. Εν μέρει, και ο ενθουσιασμός πίσω από μια καινούρια γνωριμία δεν οφείλεται και λίγο σ’ αυτό; “Για να δούμε, θα είσαι όπως φαντάστηκα με την πρώτη ματιά;”

Και, εν τέλει, επειδή όλο αυτό είναι εισαγωγή, μήπως εν τέλει αυτή την πρώτη εντύπωση που είναι τόσο σημαντική, εμείς την κυνηγάμε με λάθος τρόπο; Οκέι, και τώρα ξεκινά επίσημα το κομμάτι του κειμένου που σε βοηθά.

Βήμα πρώτο: Ξεπέρνα τις κοινωνικές σου φοβίες
Είπαμε ότι δεν θα είναι εύκολο, ίσως να μην περίμενες να σε ρίξουμε σε τόσο βάθος με το καλημέρα. Κρίμα για εσένα. Επειδή ο φόβος σου ότι θα φανείς σαχλός/σαλιάρης/απελπισμένος/τρομακτικός/οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς είναι που σε κρατάει δέσμιο και δεν σου επιτρέπει να γνωρίζεις κόσμο σε σοβαρότερο πλαίσιο. Επειδή αν όλες σου οι αλληλεπιδράσεις ράβονται και κόβονται στο μυαλό σου προσεκτικά την ώρα που συμβαίνουν, στην καλύτερη να έχεις επιτυχία με άτομα που την βρίσκουν ερωτικά με υπολογιστές. Συνεπώς, το κλισέ “να είσαι ο εαυτός σου” είναι αληθινό, άρα πρώτα φρόντισε να ξέρεις ποιος είναι αυτός ο εαυτός, ώστε να του επιτρέψεις να βγει προς τα έξω. Και πώς θα το καταφέρεις αυτό, σε ακούμε να ρωτάς.

Βήμα δεύτερο: Βγες έξω για να περάσεις καλά
Όχι για να φλερτάρεις. Αν η ιδέα σου για πετυχημένη έξοδο είναι “Μάζεψα αυτό το τηλέφωνο”, με όλο τον σεβασμό ελπίζουμε να μην μαζέψεις κανένα. Βγες με την παρέα σου, δώσε σημασία στην παρέα σου, χόρεψε με την μουσική και σε γενικές γραμμές νιώσε άνετα, μέχρι να μην σκέφτεσαι πώς στέκεσαι στον χώρο και πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Αυτές οι σκέψεις δεν σκοτώνουν την λίμπιντο, αλλά την μολύνουν – μη σου πούμε της δίνουν και μυστήρια κίνητρα. Τέλος, κανείς δεν προσέχει τον τύπο που κάθεται σε μια γωνιά και σκανάρει τον χώρο για γκομενάκια. Και αν τον προσέξουν, μάλλον θα πουν “Αυτός ο τύπος φαίνεται κρίπουλας”. Αντιθέτως, είναι πολύ πιο πιθανό να προσέξουν τον τύπο που περνάει τέλεια με την παρέα του και γελάει δυνατά. Δεν σου φαίνεται κι εσένα πιο ελκυστική επιλογή;

Βήμα τρίτο: Κάνε εξάσκηση (μέρος α)
Γνωρίζοντας κόσμο και μιλώντας με κόσμο θα μάθεις να εκφράζεσαι καλύτερα κι εσύ. Όπως ακριβώς, δηλαδή, ο τρόπος που θα πιάσεις μια πλατωνική κουβέντα μες στην παρέα έχει εξελιχθεί και έχει γίνει πιο άνετος σε σχέση με παλιότερα, έτσι λειτουργεί και στα γκομενικά. Κι εδώ είναι η παγίδα: Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουμε στο να βγαίνουμε με αυτοσκοπό το πέσιμο – σκοτώσαμε αυτό το κόνσεπτ στη προηγούμενη παράγραφο και δε κοιτάμε πίσω. Που σημαίνει ότι εσύ θα βγαίνεις, και οι ευκαιρίες θα εμφανίζονται με τον τρόπο που είπαμε πιο πάνω: Εσύ θα περνάς καλά, ο υπόλοιπος κόσμος θα γοητεύεται από εσένα που περνάς καλά.

Βήμα τέταρτο: Κάνε εξάσκηση (μέρος β)
Και ο τρόπος για να κάνεις σωστά το αποπάνω είναι απλός: Βγες σε πολλά μέρη. Με διαφορετικές παρέες. (Στα συν ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περιφερειακούς φίλους μπορεί να έχει η κάθε παρέα και τι γνωριμίες μπορεί να παίξουν εκεί.) Όχι τίποτα άλλο, δεν θες στο στέκι σου να είσαι ο πέφτουλας του μαγαζιού. Κάνει τις κοινωνικές ανασφάλειες της πρώτης παραγράφου ακόμα χειρότερες. Η ποικιλία (μαγαζιών, ατόμων που γνωρίζεις) είναι πάντα καλό πράγμα, και θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι άνετα και να δοκιμάζεις διαφορετικές προσεγγίσεις. Και, ξανά: Ναι, αυτό είναι διαδικασία που μπορεί να σου πάρει χρόνο, μπορεί να σου πάρει και χρόνια. Έχουμε κάνει πολύ ξεκάθαρο ότι δεν σου μιλάμε για εύκολες λύσεις. Πάμε και για το γκραν φινάλε τώρα.

Βήμα πέμπτο: Μην τα παραλές
Τι θέλεις; Θέλεις μια γνωριμία χαλαρή; Θέλεις κάτι σοβαρό; Θες ξεπέτα; Όλα αυτά υπάρχει τρόπος να τα πεις από την πρώτη σου επαφή με ένα άτομο χωρίς να γίνεις περίεργος. Το θέμα είναι να εννοείς αυτά που λες. Επειδή το “θέλω κάτι χαλαρό” δεν κολλάει με το “σε πρήζω στα μηνύματα με δυο ώρες γνωριμίας”. Το “ψάχνω σχέση” δεν κολλάει με το “βρήκα σχέση μετά από δυο ώρες γνωριμίας”. Η πλάκα του φλερτ και του να γνωρίζεις καινούριο κόσμο είναι σ’ αυτή την ένταση που χτίζεις. Άσε που εκεί θα φάει το κόλλημα ο περισσότερος κόσμος – όχι στη πρώτη γνωριμία, όχι στο πρώτο ραντεβού, ούτε καν στο πρώτο σεξ πολλές φορές. Ξεκίνα λοιπόν να διαβάζεις στο ίντερνετ για την έννοια του αρνητικού χώρου στην τέχνη και προσπάθησε να δεις τα ερωτικά σου σαν κάτι τέτοιο. Προσεκτικά και όμορφα, με ούτε μια αλληλεπίδραση να πηγαίνει χαμένη. Επειδή ακόμα και οι χυλόπιτες (με λίιιιγη χρονική απόσταση, ίσως) μαθήματα είναι.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα