1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

12 μυστικά για να πετύχει ένας γάμος


Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες. Ο γάμος, για όσους τον έχουν βιώσει, μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολος. Αποφασίζεις να περάσεις την ζωή σου με ένα άτομο, και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει και οι δυο σας να δουλεύετε καθημερινά πάνω στην σχέση σας, να βρίσκετε τρόπους να λύνετε τις παρεξηγήσεις και να γίνεστε όλο και πιο δυνατή ομάδα.

Ευτυχώς, έχουμε μερικά μικρά μυστικά για να δέσει και να γίνει αυτός ο γάμος ακόμα πιο πετυχημένος…

*Πρέπει να αφήνετε τον εαυτό σας να είναι ευάλωτος με τον σύντροφό σας, χωρίς να φοβάστε ότι θα σας κρίνει.
*Πρέπει να μιλάτε ανοιχτά για αυτά που νιώθετε και σκέφτεστε, ειδικά για ό,τι αφορά την σχέση σας. Τα προβλήματα είναι για να τα λύνετε μαζί.
*Δεν πρέπει να ασχολείστε με το παρελθόν – είτε αυτό σημαίνει περασμένες σχέσεις, είτε προβλήματα της σχέσης που έχουν υποτίθεται λυθεί.

*Πρέπει να διατηρείτε μια αισιοδοξία. Είστε σε έναν γάμο επειδή αυτό το άτομο σας κάνει ευτυχισμένους. Η συνεχής καχυποψία είναι κακό σημάδι.
*Πρέπει να θυμάστε την διαφορά ανάμεσα στο “σε θέλω” και στο “σε χρειάζομαι”. Το δεύτερο ποτέ δεν είναι βάση για μια υγιή και ισορροπημένη σχέση.
*Πρέπει να καταλαβαίνετε και οι δύο το ζήτημα της ιδιωτικότητας, ακόμα και μέσα σε έναν γάμο, και να έχετε φτάσει σε μια συνεννόηση.

*Πρέπει να αλλάζετε και να ωριμάζετε και οι δυο μέσα στην σχέση, αλλά όχι να προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλο.
*Πρέπει να θυμάστε ότι οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν – αλλά ποτέ απόλυτα 50-50. Τίποτα στην ζωή δεν λειτουργεί έτσι.
*Δεν έχει νόημα να παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά. Δεν πρόκειται να δουλέψει στην προσωπική σας ζωή, και σίγουρα δεν θα δουλέψει σε έναν γάμο. Το χιούμορ βοηθά, ό,τι πρόβλημα και να αντιμετωπίζετε.

*Κάποιες φορές θα έχετε ανάγκη περισσότερη υποστήριξη, και κάποιες φορές ο σύντροός σας. Είστε η προτεραιότητα ο ένας του άλλου, και είστε ομάδα.
*Όταν λέτε ότι θα κάνετε κάτι, να το κάνετε. Από το να βγάλετε τα σκουπίδια, μέχρι να κάτσετε και να ακούσετε γκρίνια επειδή ο/η σύντροφός σας είχε απαίσια μέρα.
*Όταν αγαπάτε ο ένας τον άλλο, το κάνετε να φαίνεται σαν να είναι εύκολο. Παρά τις διαφορές, παρά τις γκρίνιες, παρά την καθημερινή τριβή που σας φέρνει αντιμέτωπους με τις χειρότερες πλευρές του εαυτού σας μερικές φορές. Επειδή αυτό είναι αγάπη…




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα